Výsledky vyhledávání pro dotaz cupping:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

Charakteristika chuti kávy

Cupping není pouze pro znalceAromaV podstatě je to, jak káva voní. Mohlo by to být zemité, kořeněné, květinové, ořechové nebo jiné. Tyto výrazné aroma přímo souvisí s chutí kávy.KyselostKáva s vysokou kyselostí je označována jako světlá, huňatá a svěží s čistým povrchem. Káva s nízkou kyselostí se cítí hladce v ústech a přetrvává.TexturaTextura je hmotnost kávy na vašem jazyku. Cítíte se v ústech lehce nebo úplně? Lehká káva cítí světlo a ne přetrvává. Cítíte váhu plné kávy s tělem na jazyku a chuť přetrvává.PříchuťChuť kávy způsobuje její chuť. Citrus, kakao a bobule jsou některé příchutě, které byste mohli ochutnat. Některé jsou zřejmé, zatímco jiné jsou jemné. Zkuste si zajít na cupping a poznat více kávu. 

8 tipů pro lepší kávu

1. Nenechávejte kávu v lednici.Pokud si zrna skladujete v lednici nebo mrazáku, máte problém s tím, že jsou zrna při zahájení vaření velmi studené. Pokud tedy máte na mysli recept a máte cílovou teplotu, kterou chcete, aby káva dosáhla - a vaše zrna jsou, řekněme, 4 stupně - pak bude o něco těžší dostat je na horkou teplotu.2. Uchovávejte zrna v obalu, ve kterém ste je obdrželiV mnoha ohledech je obal, ve které si kávu kupujete, vhodný, pokud ji můžete správně uzavřít. Protože má nahoře jednosměrný ventil, nemůže do něj vniknout vzduch. Uvnitř pražené kávy je spousta a spousta oxidu uhličitého, což je docela dobrý konzervační prostředek.3. Vždy vyberte zrna na mletou kávu.„Jakmile rozbijete ty zrna otevřené, všechny plyny, které se zachytily uvnitř zrn, zmizí do vzduchu. Takže pokud chcete, aby se všechny aromatické látky rozpustily ve vodě, musíte brousit co nejblíže bodu, kde na ně dostanete vodu.4. Vždy byste měli hledat datum pečení kávy, kterou kupujete .Když si myslím, že sáček kávy vypadá lákavě, řekne mi datum pečení a datum sklizně a tato data nejsou delší než tři týdny, respektive rok.5. Vyvarujte se kávy civet.Říká se mi, že není zaznamenán žádný výskyt civetové kávy nad 80/100, což je základní hodnota pro speciální kávu. Takže podle našich hodnotících standardů je to na podobné úrovni jako u komoditní kávy, “vysvětluje Jeremy. "A podle našich standardů je to pro zvířata velmi vykořisťovatelské." Baterie a napájení silou jsou běžné. Takže se vyhýbáme civetové kávě.6. Sójové mléko je v kávě chemicky srážené.Pokud si vzpomínám, je pro sójový bod pH 5,5. Sója se pod tím zatočí. A téměř všechna lehce pražená káva arabica bude mít pH pod 5,5.7. Nekupujte ozdobný stroj na přípravu dobré kávy doma.„Nemusíte však na svůj stroj utrácet bláznivé částky. Lepší šálek můžete získat pomocí levného espressa a opravdu pěkného brusky. Pokud někdo přemýšlí o investování, měli byste před upgradem stroje upgradovat brusku.8. Zjistěte, jaké chutě se vám líbí, když nakupujete kávu.Jestli že nevíte, která příchut v kávě vám chutná či ne zkuste cupping. Pokud se vám v kávě příliš nelíbí a v kávě hledáte ovocné květinové příchutě, vyhněte se kávám prodávaným jako úroveň pevnosti 5 nebo s černým mastným vzhledem. Ty byly pečené žhavější nebo delší a budou mnohem chutnější s těžkým tělem. Pokud v kávě dáváte přednost chutným a kořenitým chutím a ve vaší kávě se vám příliš nelíbí kyselost, vyhněte se kávám, které se prodávají jako pečená na filtru, ale také zajistěte, aby na zrna nebyly žádné zjevné černé známky spálení, protože to způsobí kouř, karbonylová poznámka k kávě. A znovu si přečtěte informace na paketu. „Pokud vám jediná informace, kterou vám dala sklenice kávy, je, že jde o 100% kávu, vyhněte se tomuto produktu. Vy a zemědělci si zasloužíte více zpráv o tom, jak se s kávou obchoduje, jaké druhy kávy tam jsou, a zda je káva čerstvá podle sklizně a data pečení.