Výsledky vyhledávání pro dotaz espresso:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

5 Tipů pro mletí kávy, které musíte znát

Rozemletí vlastních kávových zrn je nezbytným krokem k dokonalému šálku kávy. Tady je pár tipů, které vám umožní, abyste rozemleli kávu jako šampión! 1. Nikdy nemelte kávu dopředuMletá káva zvětrá mnohem rychleji než celé kávové zrno. To je důvod, proč byste měli koupit celou kávu a rozemlít ji doma, než uvaříte kávu. Pro dosažení optimálních výsledků udržujte fazole uložené ve vzduchotěsné nádobě. 2. Hrubost mletíHrubost je klíčová, pokud jde o mletí kávových bobů. Konzistence, kterou potřebujete pro mleté zrna, závisí na tom, jak se rozhodnete vařit. K dosažení nejlepšího šálku kávy nejlépe odpovídá určitá konzistence mletí při specifických způsobech přípravy.Hrubé: French PressStřední: DripperJemné: Espresso3.Navažte kávuJe důležité si zvyknout na přesné vážení kávy. Věříme, že poměr kávy a vody pro dokonalé kafe je (voda) 16:1 (mletá káva). Malé kuchyňské váhy jsou skvělým nástrojem pro přesnost měření. Kromě přípravy lahodného šálku kávy se při měření ujistěte, že jste nikdy nerozemleli víc, než potřebujete.4. Vyberte svůj mlýnekDvě běžné metody mletí kávových bobů jsou vybaveny drtičem (velmi doporučovanou) nebo noži. Mlýnek s noži funguje jako mixér s noži otáčející se na dně nádoby. Tuto metodu nedoporučujeme, protože může vést k velmi nekonzistentnímu mletí. Frézy se skládají ze dvou řezných kotoučů a konzistence mletí je dána vzdáleností mezi otřepy. Menší vzdálenost mezi nimi vede k jemnějšímu mletí. Další zajímavé články:https://www.lazenskakava.cz/zakladni-recept-espresso/   - Základní espresso recepthttps://www.lazenskakava.cz/jak-vybrat-mlynek-na-kavu/ - Jak vybrat mlýnek na kávu? Citace:Bean Box. “5 Coffee Grinding Tips You Need To Know | Bean Box.” Bean Box - Seattle's Finest Gourmet Coffee - Coffee Gifts and Coffee Subscription, Bean Box, 11 Mar. 2019, beanbox.com/blog/5-coffee-grinding-tips-you-need-to-know.  

Základní Espresso recept

Espresso je koncentrovaný nápoj, který se vyrábí horkou vodou, jemně rozemletou kávou o množství 8-10 g. Dokonalé espresso je jemně hladké, s plnou koncentrací, silným aroma a sametovově krémovou pěnou. Nejlépe servírujeme v předehřáté šálku kávy espreso. Správná kontrola pravopisu a výslovnost je  "espresso " a ne "expresso ". zdroje:“Espresso Recipes | Cappuccino Recipes.” Espresso Zone, www.espressozone.com/learning-center/espresso-recipes.“LázeňskáKáva.cz.” Lázeňská Káva, www.lazenskakava.cz/zakladni-recept-espresso/. 

Jak správně skladovat kávu

Za prvé: vše, co chcete, jsou lepší zrna, které jsou správně uloženy pro lepší chuť kávy, že? Opravdu chcete vědět, jestli byste je měli nechat v lednici; jak dlouho vydrží; a hlavně, co byste měli udělat, abyste je udrželi čerstvé po co nejdelší dobu.Ano, myslím, že vám s tím můžeme pomoci. Zkontrolovali jsme s odborníky na kávu a jsou tu, aby zodpověděli všechny vaše otázky. Zkontroluj je:Mám koupit mletou kávu nebo celé zrna?„U čerstvé mleté ​​kávy se dochovalo více vlastních aromatických látek a dostanete sladší a živější šálek. U vysoce kvalitních speciálních káv za to opravdu platíte. “Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor CoffeeOpravdu záleží na datu pražení?"U kávy připravené filtrem, čím blíže je datum pražení, tím lépe." Káva však potřebuje jeden nebo dva dny na odpočinek po upražení. Přemýšlejte o tom jako o dobrém steaku, který musíte nechat sedět. U kávy je tam spousta plynu uvězněného, ​​takže je nutné nechat odpočinout 24 až 48 hodin. Espresso, je jiné zvíře, a většina kaváren nechává zrna odpočívat asi pět dní na espresso nápoje. V opačném případě budou zákazníci díky uvolňování oxidu uhličitého chutnat trochu navíc nebo si všimnou malých bublin, které v jejich latte prasknou. “Trevor Corlett, spoluzakladatel společnosti Madcap Coffee CompanyJak dlouho káva vydrží?"Všechno je v obalu." Stejně jako v závislosti na tom, jak jsou vaše zrna baleny, zůstanou čerstvější déle (nebo se jejich chuť rychle vyrovná). Papírové sáčky s tenkou podšívkou se dlouho nevydrží. Možná si to budete moci užít do týdne, ale poté bude chutnat zatuchlý. Používám uzavřené jednosměrné fóliové sáčky s dírkami - abych vypustil plyn, ale žádný vzduch - aby si zákazníci mohli užívat zrna jeden až dva týdny, než káva ztratí živost a začne chutnat plocho. Pokud vaše káva přišla v jednom z nich, nechte ji tam. Pokud to přišlo v papírovém sáčku, můžete zvážit přesun do vzduchotěsné plastové nádoby, ale ujistěte se, že je skladujete ve skříni, mimo světlo a při pokojové teplotě. “Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor CoffeeMám zmrazit kávová zrna?"Zkuste si dát kávu do lednice nebo mrazničky." Vážně, nedělej to. Káva je jako chléb. Pokud vložíte do mrazničky polootevřený sáček zrn a když jej vytáhnete, nebude chutnat stejně nebo dobře jako když jste ho poprvé koupili “.