Výsledky vyhledávání pro dotaz káva:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

5 Tipů pro mletí kávy, které musíte znát

Rozemletí vlastních kávových zrn je nezbytným krokem k dokonalému šálku kávy. Tady je pár tipů, které vám umožní, abyste rozemleli kávu jako šampión!   1. Nikdy nemelte kávu dopředu Mletá káva zvětrá mnohem rychleji než celé kávové zrno. To je důvod, proč byste měli koupit celou kávu a rozemlít ji doma, než uvaříte kávu. Pro dosažení optimálních výsledků udržujte fazole uložené ve vzduchotěsné nádobě.   2. Hrubost mletí Hrubost je klíčová, pokud jde o mletí kávových bobů. Konzistence, kterou potřebujete pro mleté zrna, závisí na tom, jak se rozhodnete vařit. K dosažení nejlepšího šálku kávy nejlépe odpovídá určitá konzistence mletí při specifických způsobech přípravy. Hrubé: French Press Střední: Dripper Jemné: Espresso 3.Navažte kávu Je důležité si zvyknout na přesné vážení kávy. Věříme, že poměr kávy a vody pro dokonalé kafe je (voda) 16:1 (mletá káva). Malé kuchyňské váhy jsou skvělým nástrojem pro přesnost měření. Kromě přípravy lahodného šálku kávy se při měření ujistěte, že jste nikdy nerozemleli víc, než potřebujete. 4. Vyberte svůj mlýnek Dvě běžné metody mletí kávových bobů jsou vybaveny drtičem (velmi doporučovanou) nebo noži. Mlýnek s noži funguje jako mixér s noži otáčející se na dně nádoby. Tuto metodu nedoporučujeme, protože může vést k velmi nekonzistentnímu mletí. Frézy se skládají ze dvou řezných kotoučů a konzistence mletí je dána vzdáleností mezi otřepy. Menší vzdálenost mezi nimi vede k jemnějšímu mletí.   Další zajímavé články: https://www.lazenskakava.cz/zakladni-recept-espresso/   - Základní espresso recept https://www.lazenskakava.cz/jak-vybrat-mlynek-na-kavu/ - Jak vybrat mlýnek na kávu?   Citace: Bean Box. “5 Coffee Grinding Tips You Need To Know | Bean Box.” Bean Box - Seattle's Finest Gourmet Coffee - Coffee Gifts and Coffee Subscription, Bean Box, 11 Mar. 2019, beanbox.com/blog/5-coffee-grinding-tips-you-need-to-know.    

Základní Espresso recept

Espresso je koncentrovaný nápoj, který se vyrábí horkou vodou, jemně rozemletou kávou o množství 8-10 g. Dokonalé espresso je jemně hladké, s plnou koncentrací, silným aroma a sametovově krémovou pěnou. Nejlépe servírujeme v předehřáté šálku kávy espreso. Správná kontrola pravopisu a výslovnost je  "espresso " a ne "expresso ".   zdroje: “Espresso Recipes | Cappuccino Recipes.” Espresso Zone, www.espressozone.com/learning-center/espresso-recipes. “LázeňskáKáva.cz.” Lázeňská Káva, www.lazenskakava.cz/zakladni-recept-espresso/.  

Jak na French press ?

French press je francouzský polibek přípravy kávy - umožňuje nám intimní zážitek s aroma kávových zrn. Snadná technika a časová nenáročnost, namelte, nalijte a ponořte. Výsledek? Jednoduchá technika a skvělý šálek kávy! Jak na to ? 1. Uveďte čistou, studenou vodu do bodu varu. Namelte čerstvou výběrovou kávu a nasypte do French Pressu. 2. Po uvedení do varu nechte vodu alespoň 30 vteřin odpočívat. 3. Naplňte french press požadovaným množstvím vody (50 gramů namleté kávy na 1 litr vody). 4. Dobře se rozmíchejte. 5. Nechte vařit po dobu 4-5 minut. 6. Pomalu se nalijte a můžete podávat.   Nabídka french pressů: https://www.lazenskakava.cz/kategorie-produktu/alternativni-priprava/frenchpress/ Zajímá Vás jaké jsou další alternativní způsoby přípravy kávy ? Klikněte zde   Zdroje: “How to Make Coffee.” Kicking Horse Coffee, www.kickinghorsecoffee.com/en/coffee/how-to-brew.

Rozdíl mezi Arabikou a Robustou

Arabika a Robusta představují dva druhy kávy – to znamená, že celý mezinárodní kávový průmysl (třetí druh, liberica, se pěstuje na Filipínách, ale málokdy se vyváží) .  Z těchto dvou druhů se jako preferovaná volba v České republice stala Arabica.   Charakteristika Arabika i Robusta chutnají jako káva, ale mají několik nezaměnitelných rysů. Arabica je obecně sladší než Robusta. Má silné, velmi ostré tóny, kterým mnozí lidé dávají přednost díky chuťově ostřejší chuti. Kromě celkové sladkosti, která je robustnější, má Arabica také více znatelnější tóny než robusta. Ovocná, čokoládová, oříšková a další chuťové vlastnosti, které se jen zřídka ukážou v robustě.   Druhý rozdíl lze přičíst vyšším oblastem růstu, na níž se tyto dva druhy pěstují. Arabica, z roste ve vyšších polohách. V těchto vyšších polohách je klima drsnější a rostliny rostou pomaleji. Pomalejší růst rostlin produkuje více rafinovaných příchutí, když jsou plody zpracovávány, pečeny a mlety.   Zatřetí, Arabica má asi polovinu kofeinu jako robusta. Přírodní pesticid, kofein pomáhá s nemoci a škůdci, ale také chutná hořce. Proto je robusta v některých ohledech jeden z nejtvrdších druhů. K čemu se robusta využívá ? Každá z těchto charakteristik naznačuje, že Arabica je lepší druh a v mnoha ohledech je. Nicméně, robusta má své místo ve světě pitné kávy.   Na jedné straně je téměř všechna instantní káva vyrobena z robustových plodů. V odvětví instantní kávy, je primárním faktorem, který řídí spotřebitelský výběr cena. Výrobci proto používají méně nákladné druhy. Robusta se prodává za méně než arabica, protože je méně křehká a má delší období sklizně. Mohlo by Vás zajímat: Jake je to se zpracováním kávy?   Zdroj: “What's the Difference between Arabica and Robusta Coffee?” Driftaway Coffee, 21 Sept. 2017, driftaway.coffee/arabica-robusta/.

Jak káva ovlivňuje mozek?

1. Kofein zvyšuje vaše energetické hladiny Kofein může zvýšit naše energetické hladiny ovlivněním adenosinových receptorů v našich mozcích a zabránit nám v pocitu únavy. 2. Kofein snižuje riziko sebevraždy a deprese Nedávná studie na Harvardské univerzitě ukázala, že požitím kofeinu je riziko deprese u žen a asociací sebevražd výrazně sníženo. 3. Kofein posiluje DNA „European Journal of Nutrition“ nedávno zveřejnil článek vysvětlující, že kofein může pomoci stabilizovat integritu DNA. 4. Kofein snižuje chuť k jídlu Spotřeba kofeinu může pomoci kontrolovat chuť k jídlu a potlačit vaši chuť k jídlu. 5. Kofein spaluje kalorie Americká společnost pro klinickou výživu v nedávném výzkumu zjistila, že kofein stimuluje termogenezi (tvorbu tepla) u lidí, což pomáhá vašemu tělu rychleji spalovat kalorie. 6. Kofein zlepšuje vaše zaměření Studie z roku 2005, kterou provedli vědci na lékařské univerzitě v Innsbrucku v Rakousku, ukázala, že kofein podporuje zvýšení mozkové aktivity, čímž zvyšuje vaši pozornost a pomáhá vám být produktivnější. 7. Kofein stimuluje centrální nervový systém Národní institut zdraví zjistil, že při konzumaci kofeinu pravidelně uvolňujete hormony, díky nimž se cítíte šťastnější a které mohou zvýšit mozkovou kapacitu pro učení a paměť. 8. Kofein může být zachránce života Studie z roku 2005, zveřejněná v časopise AHA, ukázala přímou souvislost mezi pitím kávy a delší životností. 9. Káva je zdravá Přestože kofein lze konzumovat v mnoha podobách, většinu každodenního pití získáme z pití kávy. Káva neobsahuje pouze kofein - obsahuje celou řadu dalších minerálů a přírodních antioxidantů, díky nimž je jedním z nejzdravějších nápojů ke konzumaci a pomáhá tělu fungovat zdravěji. 10. Kofein snižuje riziko některých nemocí Bylo prokázáno, že spotřeba kofeinu snižuje riziko Alzheimerovy choroby / demence; Srdeční choroba; Dna; Diabetes 2. typu a Parkinsonova nemoc. 11. Kofein rozjasní vaši náladu a ostražitost Dopamin a serotonin (hormony, které produkujete při pití kávy), pokud se kombinují, mohou zvýšit vaši náladu a poskytnout vám energii. 12. Kofein zlepšuje vaši krátkodobou paměť Nedávný výzkum na John Hopkins University našel přímé pozitivní spojení mezi konzumací kofeinu a krátkodobou pamětí. 13. Káva je největším zdrojem antioxidantů Antioxidanty v kávě mohou chránit vaše tělo před volnými radikály, které mohou způsobovat rakovinu a jiná onemocnění.

Zdravotní benefity pití kávy

I když si myslíte, že káva vás může jen nabudit a dostat vás pod napětí, káva má mnoho dalších zázraků, které mohou pomoci vaší mysli a tělu. Věděli jste, že pokud kácíte pod počasím, káva vám může pomoci usmívat se? Studie prokázaly, že pití 4 šálků kávy denně snižuje riziko deprese o 20%? A tohle je jen pro začátek, protože máme další zábavná fakta o výhodách pro zdraví kávy, jako například: Káva zlepšuje funkci mozku Káva zvyšuje kognitivní funkce a může zlepšit dlouhodobou paměť. Takže v těchto dnech, kdy studujete a pijete kávu, abyste zůstali vzhůru, možná nedošlo ke ztrátě navždy. Káva snižuje riziko rakoviny Podle studie provedené v roce 2012, pokud máte více než 3 šálky kávy denně, můžete snížit karcinom bazálních buněk. Káva je dobrá pro srdce S mírou může být káva ve skutečnosti pro vaše srdce dobrá. Ve skutečnosti s 200 až 300 mg kofeinu denně může vaše srdce pracovat efektivněji. Káva podporuje zdraví jater Káva chrání játra před nemocemi, jako je cirhóza. A mnoho, mnoho dalších…

Jak pít černou kávu?

Pokud máte kávu jako zvyk a chcete si užít její pití, je tento článek určen právě vám. Mnoho lidí pije černou kávu jen proto, že… no, myslím, že ji pijí, protože má obrovské zdravotní přínosy a je to legální a téměř levný způsob, jak zůstat vzhůru. Problém je v tom, že pokud jste jedním z těch, kteří mají ranní šálek Joe, musíte ho pít s obrovským množstvím mléka, smetany nebo cukru, zdravotní přínosy tam možná vůbec nebudou. Ve skutečnosti černá káva nemá téměř žádné kalorií a je to zdravý nápoj, ale protože ji mícháte s některými dalšími věcmi, které nejsou tak zdravé, výhody černé kávy mohou být oslabeny. Ale to není jediný důvod: «Když pijete černou kávu, můžete opravdu ochutnat její skutečnou chuť a když si na ni zvyknete, vrátí se.» Michael Hibbs, Barista Michael Hibbs, známý barista, dal několik rad na blogu Little Coffee Place,  který vás zamiluje do černé kávy. A samozřejmě jsme je museli sdílet s vámi! . Postupně snižujte cukr «Pití kávy bez cukru není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pokud si všimnete, kolik cukru denně používáte ve své kávě, můžete tento cukr každý týden trochu snížit, dokud jej vůbec nepoužíváte. » . Nahraďte cukr přírodními alternativami «Pokud jde o cukr (nebo mléko / smetanu), existuje poměrně málo přírodních alternativ, které lze použít. Můžete střídat skořice, kakaový prášek nebo vanilku, aby byla vaše káva zajímavější a zdravější. » . Dejte sůl do kávy «Přidání jen špetky soli může výrazně snížit hořkou chuť.» . Použijte čerstvou kávu «Ne, ta instantní káva, kterou jste si koupili, není čerstvá, i když jste ji právě koupili včera. Za malou cenu navíc mletí vlastní kávové boby může výrazně zlepšit chuť vaší kávy. » . Vyzkoušejte různé pražené «Míra pražených kávových zrn je jedním z nejdůležitějších faktorů, které určují chuť kávy v šálku. Vyzkoušejte různé úrovně pečení a zjistěte, jaký je váš oblíbený. » . Udržujte svůj kávovar čistý «Doporučuje se, abyste ji před provedením spínače a poté pravidelně pravidelně čistili.»

Charakteristika chuti kávy

Cupping není pouze pro znalce Aroma V podstatě je to, jak káva voní. Mohlo by to být zemité, kořeněné, květinové, ořechové nebo jiné. Tyto výrazné aroma přímo souvisí s chutí kávy. Kyselost Káva s vysokou kyselostí je označována jako světlá, huňatá a svěží s čistým povrchem. Káva s nízkou kyselostí se cítí hladce v ústech a přetrvává. Textura Textura je hmotnost kávy na vašem jazyku. Cítíte se v ústech lehce nebo úplně? Lehká káva cítí světlo a ne přetrvává. Cítíte váhu plné kávy s tělem na jazyku a chuť přetrvává. Příchuť Chuť kávy způsobuje její chuť. Citrus, kakao a bobule jsou některé příchutě, které byste mohli ochutnat. Některé jsou zřejmé, zatímco jiné jsou jemné.   Zkuste si zajít na cupping a poznat více kávu. 

Rozdíl mezi Cold brew a Ledovou kávou

Ledová káva: To je přesně to, co zní: káva, která se vaří horká, nalije se na led a podává se studená.   Cold brew: Jedná se o hrubo mletou kávu, která je po dlouhou dobu máčena ve vodě s pokojovou teplotou. Důvody se odfiltrují a výsledkem je kávový koncentrát, který se smíchá s mlékem nebo vodou a nalije se na led. Protože káva není nikdy zahřívána, kyseliny a oleje, které mohou dát horké kávě jeho hořkou chuť, se nikdy neuvolňují, což má za následek hladší doušek.   Více se o tom můžete dočíst zde.  

Jak se vyrábí instantní káva?

Skutečná odpověď: jak káva přechází z čerstvého nápoje do práškové vločky? Protože káva je stále slavnější, získává stále více elitářských možností. Pokud jste milovníkem kávy, možná jste už slyšeli, že instantní káva je špatná a že vám to nepomůže. Ve skutečnosti existují lidé, kteří tvrdí, že instantní káva nemá stejnou chuť. (No, pokud jste kuchař, jistě víte, že tato instantní káva je silnou ingrediencí pro její silnou chuť). Pravda však je: je káva. A ano: pochází z kávových zrn. Rozdíl spočívá na metodě. A pro tuto vědu to vysvětluje. Existují 2 způsoby výroby instantní kávy: Metoda 1 - Sprej V této metodě musíte pražit, mlít a připravovat skutečnou kávu s vodou. A pak tekutá káva je rozprášena v jemné mlze velmi horkým, velmi suchým vzduchem. Než kávové kapičky dopadnou, vyschly na prášek. Metoda 2 - lyofilizace Zde také musíte pražit, mlít a připravovat skutečnou kávu s vodou. Poté je kapalina vytlačena ze zmrazené kávy chemickou sublimací. Tento proces nutí led k odpařování, aniž by prošel kapalným stupněm.

Kolik kofeinu je ve vaší kávě

PRAVDA O TOM, CO MÁ VÍCE KOFEINU: SVĚTLÉ NEBO TMAVÉ PRAŽENÍ? Možná jste už také položili tu samou starou otázku: ano, kolik kofeinu je v mé kávě? Mám více kofeinu, pokud si vezmu temnou nebo světlou pražení? O této otázce vždycky došlo ke kontroverzi. Někteří říkají, že tmavá pražení má více kofeinu než světlé, protože je tmavší. Jiní věří, že světlé pražení má více kofeinu než tmavá pražení, protože kofein je ztracen, když se praží zrna. Kolik kofeinu má tedy vaše káva? A správná odpověď na to, kolik kofeinu je ve vaší kávě, je: Obě se zcela mýlí, protože všechny pražení ze stejné zrna mají v zásadě stejné množství kofeinu. Víte, kofein je během procesu pražení extrémně stabilní a účinek pražení na kofein je tak malý, že vidíte pouze rozdíl v kontrolovaném laboratorním prostředí. Přesto můžete zvážit zrna: Ve světě se pěstují dva hlavní druhy kávy: Arabica a Robusta. Arabica je dražší a chutnější, zatímco Robusta je tvrdší a levnější. Přesto Robusta má obvykle více kofeinu. Jak píše Huffington Post : „Průměrný ranní šálek kávy Robusta (asi 12 oz.) By mohl obsahovat kdekoli mezi 232 až 800 miligramy. A průměrný šálek Arabiky by obsahoval někde mezi 84 a 580 miligramy - to je asi polovina obsahu kofeinu v Robustě. Díky vyššímu obsahu kofeinu je Robusta méně příjemná k pití ». A shrnují se slovy: «náš stánek s jídlem je: vyberte si pražení podle vašich preferencí chuti - světlé pražení má jasnější chuť a je kyselejší, tmavá pražení je hladší - a nesnažte se posoudit její obsah kofeinu z pražení ». Ve skutečnosti Maddie z Kicking Horse Coffee  provedla trochu experimentu, kde mohla ukázat, že „může být změnou kofeinu v závislosti na tom, jak změříte kávu“. Co udělala? „Vzal jsem přesně deset gramů lehké i tmavé pražení. Při počítání fazolí každého jsem měl šedesát pět lehkých pražených bobů a šedesát sedm tmavých pražených bobů. Jen rozdíl ve dvou fazolí, velký obchod, že? No, vlastně ano, protože pokud existuje varianta dvou fazolí s pouhými deseti gramy, kolik fazolí odděluje libru světla a tmy? Odhaduje se devadesát fazolových rozdílů mezi librou tmavé a lehké pražené kávy, přičemž tmavá pražení získává počet. (Nebojte se, že jsem na to nepočítal celou libru). Co to znamená? Měli byste si koupit jen tmavé pražení, protože za své peníze dostanete více fazolí? Ne, protože objem není všechno. Během procesu pražení ztrácí zrna svou hmotnost. Hustota bobů se mění; zrna, které jsou pečené déle, jsou méně husté. Proto máte více fazolí podle hmotnosti tmavých pražení. Když se praží káva, ztratí zrna zhruba 90% obsahu vody. Jak se tím změní hrnek kávy? Pokud měříte kávu odměrky, světlé pražená káva bude mít více kofeinu. zrna jsou hustší než tmavší pražení. Pokud však vážíte kopečky, tmavší pražení budou mít více kofeinu, protože je méně hmoty. Je třeba také poznamenat, že zrna Arabica se liší v hladinách kofeinu v závislosti na druhu rostliny. A jak víme ze základů kofeinu, je množství kofeinu v šálku kávy tak minimální, že bychom si ani nevšimli rozdílu. Mýtus se zatraceně. Podle toho, jak se měří mletá káva, najdeme jen minimální odchylku v obsahu kofeinu u tmavých a světlých pražení. »

Jak správně skladovat kávu

Za prvé: vše, co chcete, jsou lepší zrna, které jsou správně uloženy pro lepší chuť kávy, že? Opravdu chcete vědět, jestli byste je měli nechat v lednici; jak dlouho vydrží; a hlavně, co byste měli udělat, abyste je udrželi čerstvé po co nejdelší dobu. Ano, myslím, že vám s tím můžeme pomoci. Zkontrolovali jsme s odborníky na kávu a jsou tu, aby zodpověděli všechny vaše otázky. Zkontroluj je: Mám koupit mletou kávu nebo celé zrna? „U čerstvé mleté ​​kávy se dochovalo více vlastních aromatických látek a dostanete sladší a živější šálek. U vysoce kvalitních speciálních káv za to opravdu platíte. “ Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor Coffee Opravdu záleží na datu pražení? "U kávy připravené filtrem, čím blíže je datum pražení, tím lépe." Káva však potřebuje jeden nebo dva dny na odpočinek po upražení. Přemýšlejte o tom jako o dobrém steaku, který musíte nechat sedět. U kávy je tam spousta plynu uvězněného, ​​takže je nutné nechat odpočinout 24 až 48 hodin. Espresso, je jiné zvíře, a většina kaváren nechává zrna odpočívat asi pět dní na espresso nápoje. V opačném případě budou zákazníci díky uvolňování oxidu uhličitého chutnat trochu navíc nebo si všimnou malých bublin, které v jejich latte prasknou. “ Trevor Corlett, spoluzakladatel společnosti Madcap Coffee Company Jak dlouho káva vydrží? "Všechno je v obalu." Stejně jako v závislosti na tom, jak jsou vaše zrna baleny, zůstanou čerstvější déle (nebo se jejich chuť rychle vyrovná). Papírové sáčky s tenkou podšívkou se dlouho nevydrží. Možná si to budete moci užít do týdne, ale poté bude chutnat zatuchlý. Používám uzavřené jednosměrné fóliové sáčky s dírkami - abych vypustil plyn, ale žádný vzduch - aby si zákazníci mohli užívat zrna jeden až dva týdny, než káva ztratí živost a začne chutnat plocho. Pokud vaše káva přišla v jednom z nich, nechte ji tam. Pokud to přišlo v papírovém sáčku, můžete zvážit přesun do vzduchotěsné plastové nádoby, ale ujistěte se, že je skladujete ve skříni, mimo světlo a při pokojové teplotě. “ Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor Coffee Mám zmrazit kávová zrna? "Zkuste si dát kávu do lednice nebo mrazničky." Vážně, nedělej to. Káva je jako chléb. Pokud vložíte do mrazničky polootevřený sáček zrn a když jej vytáhnete, nebude chutnat stejně nebo dobře jako když jste ho poprvé koupili “.  

Jak používat kávu při vaší denní rutině ?

Káva není jen k pití, víš? Káva má několik překvapivých použití krásy . A pozor: tento lahodný nápoj nejen pomáhá rozjasnit pokožku a zmírnit zánět. Káva má mnoho zdravotních výhod. 1.Může být použit jako balzám na oči Lynda Torrey, ředitelka vzdělávání ve Woodhouse Day Spa, doporučuje před použitím na oblast pod očima a očními víčka uložit půdu z ranního hrnce kávy a nechat ji vychladnout. Zavěste nebo namočte v relaxační lázni asi dvacet minut, poté opláchněte pozemek studenou vodou. 2. Minimalizujte celulitidu „Kávový prášek může být nesmírně nápomocný při minimalizaci výskytu celulitidy, protože exfoliace a masáž společně pomáhají stimulovat průtok krve a napnout pokožku, říká Torrey.“ 3. Oživte barvu vlasů Beauty guru Bryce Gruber z The Luxury Spot míchá jednu nebo dvě lžičky mleté ​​kávy - dokonce i lyofilizované věci dostanou práci! - do hrsti kondicionéru a nechají ji sedět na vlasech po dobu nejméně pěti minut, aby ji vylepšily kaštanové hnědé vlasy. 4. Proveďte skvělý tělový peeling Mletá káva je perfektní konzistence pro skvělého exfoliatora. 5. Může být použita do masky proti stárnutí a rozjasnění pleti Smíchejte dvě polévkové lžíce organického jogurtu s jednou polévkovou lžičkou mleté ​​kávy a naneste na čerstvě umytou tvář. Nechejte směs působit 15 minut a poté opláchněte. Kofein v kávě stimuluje krevní oběh, což vede k zářivější a zářící pleti.

8 tipů pro lepší kávu

1. Nenechávejte kávu v lednici. Pokud si zrna skladujete v lednici nebo mrazáku, máte problém s tím, že jsou zrna při zahájení vaření velmi studené. Pokud tedy máte na mysli recept a máte cílovou teplotu, kterou chcete, aby káva dosáhla - a vaše zrna jsou, řekněme, 4 stupně - pak bude o něco těžší dostat je na horkou teplotu. 2. Uchovávejte zrna v obalu, ve kterém ste je obdrželi V mnoha ohledech je obal, ve které si kávu kupujete, vhodný, pokud ji můžete správně uzavřít. Protože má nahoře jednosměrný ventil, nemůže do něj vniknout vzduch. Uvnitř pražené kávy je spousta a spousta oxidu uhličitého, což je docela dobrý konzervační prostředek. 3. Vždy vyberte zrna na mletou kávu. „Jakmile rozbijete ty zrna otevřené, všechny plyny, které se zachytily uvnitř zrn, zmizí do vzduchu. Takže pokud chcete, aby se všechny aromatické látky rozpustily ve vodě, musíte brousit co nejblíže bodu, kde na ně dostanete vodu. 4. Vždy byste měli hledat datum pečení kávy, kterou kupujete . Když si myslím, že sáček kávy vypadá lákavě, řekne mi datum pečení a datum sklizně a tato data nejsou delší než tři týdny, respektive rok. 5. Vyvarujte se kávy civet. Říká se mi, že není zaznamenán žádný výskyt civetové kávy nad 80/100, což je základní hodnota pro speciální kávu. Takže podle našich hodnotících standardů je to na podobné úrovni jako u komoditní kávy, “vysvětluje Jeremy. "A podle našich standardů je to pro zvířata velmi vykořisťovatelské." Baterie a napájení silou jsou běžné. Takže se vyhýbáme civetové kávě. 6. Sójové mléko je v kávě chemicky srážené. Pokud si vzpomínám, je pro sójový bod pH 5,5. Sója se pod tím zatočí. A téměř všechna lehce pražená káva arabica bude mít pH pod 5,5. 7. Nekupujte ozdobný stroj na přípravu dobré kávy doma. „Nemusíte však na svůj stroj utrácet bláznivé částky. Lepší šálek můžete získat pomocí levného espressa a opravdu pěkného brusky. Pokud někdo přemýšlí o investování, měli byste před upgradem stroje upgradovat brusku. 8. Zjistěte, jaké chutě se vám líbí, když nakupujete kávu. Jestli že nevíte, která příchut v kávě vám chutná či ne zkuste cupping. Pokud se vám v kávě příliš nelíbí a v kávě hledáte ovocné květinové příchutě, vyhněte se kávám prodávaným jako úroveň pevnosti 5 nebo s černým mastným vzhledem. Ty byly pečené žhavější nebo delší a budou mnohem chutnější s těžkým tělem. Pokud v kávě dáváte přednost chutným a kořenitým chutím a ve vaší kávě se vám příliš nelíbí kyselost, vyhněte se kávám, které se prodávají jako pečená na filtru, ale také zajistěte, aby na zrna nebyly žádné zjevné černé známky spálení, protože to způsobí kouř, karbonylová poznámka k kávě. A znovu si přečtěte informace na paketu. „Pokud vám jediná informace, kterou vám dala sklenice kávy, je, že jde o 100% kávu, vyhněte se tomuto produktu. Vy a zemědělci si zasloužíte více zpráv o tom, jak se s kávou obchoduje, jaké druhy kávy tam jsou, a zda je káva čerstvá podle sklizně a data pečení. 

Jak káva působí na vaše zdraví

Je to po celém internetu: káva ovlivňuje vaše zdraví. Lepší je, že to zlepšuje. Ve skutečnosti je 3 až 5 šálků denně indikováno jako mírná konzumace kávy a může mít dobré fyziologické účinky spolu se zdravou stravou a aktivním životním stylem. U těhotných a kojících žen klesá průměrná spotřeba na 2 šálky denně. Takže, co káva opravdu dělá pro vaše tělo? Káva je plná antioxidantů a dalších prospěšných živin. Studie dokonce naznačují, že pijáci kávy mají mnohem nižší riziko několika závažných onemocnění. A zejména: káva se může pochlubit některými vážnými zdravotními výhodami: je to skvělý přírodní zdroj antioxidantů, může podpořit šťastné pocity a dokonce vás může učinit lepším sportovcem. Zde je 6 zábavných faktů o tom, jak může káva zlepšit vaši pohodu (je jich mnohem víc, ale prozatím si je ponecháme): 1. Káva vás učiní chytřejší a může posílit šťastné pocity Káva vám pomůže cítit se méně unavená a zvýší hladinu energie. Je to proto, že obsahuje stimulant nazývaný kofein. Když tedy pijete ranní šálek, zatímco kofein je absorbován vaší krví, zasílá současně informace, které blokují látku zvanou adenosin. Když se to stane, vaše neurony začnou fungovat opravdu rychle. Tím se zvýší vaše paměť, nálada, ostražitost, úroveň energie, reakční doba a obecná kognitivní funkce. Další studie však ukázala, že ženy, které pily více než 4 denně, měly o 20% nižší riziko deprese a o 53% méně pravděpodobně spáchaly sebevraždu. 2. Káva nezrychlí vaše srdce Přes to, co jsme v minulosti slyšeli, to není pravda. Nová studie zjistila, že kofein nezpůsobuje nepravidelnosti srdečního rytmu. Můžete mít svůj šálek, pokud chcete. 3. Káva vám může pomoci spalovat tuk Kromě toho, že byl velkým zdrojem antioxidantů, několik studií ukázalo, že kofein může zvýšit metabolismus o 3 až 11% (10, 11). 4. Káva vám může pomoci být lepším sportovcem Kofein stimuluje váš nervový systém a způsobuje, že vysílá signály do tukových buněk, které rozkládají tělesný tuk. Zvyšuje také hladiny adrenalinu v krvi, což připraví vaše tělo na intenzivní fyzickou námahu. 5. Káva může snížit riziko vzniku cukrovky typu II Z nějakého důvodu mají pijáci kávy významně snížené riziko vzniku diabetu 2. typu (který se vyznačuje zvýšenými hladinami cukru v krvi v souvislosti s rezistencí na inzulín nebo neschopností vylučovat inzulín). 6. Káva vás může ochránit před Alzheimerovou chorobou Studie prokázaly, že pijáci kávy mají až o 65% nižší riziko Alzheimerovy choroby, což je neurodegenerativní onemocnění, které nevyléčí, a postihuje 65leté a starší lidi.

4 Věci, které určují kyselost v šálku kávy

Je kyselost dobrá nebo špatná? Co se stane s kyselostí, když vaříte nebo pražíte kávu? Vím, že na to máme všichni miliony otázek, a dnes jim, doufejme, odpovíme na všechny a odhalíme zvědavost, která stojí za kyselostí vaší kávy. Co je kyselost a proč o ní potřebujeme vědět? V zásadě je kyselost ve vaší kávě, zejména pokud pijete kávové nápoje pocházející z jediného původu, tónem hutných, ostrých, jasných, ovocných a šumivých, které se používají k popisu jednotlivých doušků. Ale - není tomu tak vždy a kyselost může být celá řada různých věcí. Přichází v mnoha různých podobách. Množství kyselosti v kávě ovlivňuje aroma a aroma prostřednictvím různých profilů chuti, jako jsou různé použité kamenné plody nebo dokonce jablka. Někteří lidé dokonce vysvětlují kyselost jako „pocit v ústech“, což znamená, že někdo, kdo ví o kyselosti v kávě, určuje hladiny na základě ostrosti, kterou káva zanechává v ústech. Žádná ostrost: žádná kyselost nebo velmi nízká kyselost. Přesné množství kyselosti v kávě však může určit lahodný šálek od špatného šálku, takže se podívejme na 4 věci, které by mohly ovlivnit kyselost v kávě # 1 Typ pěstované rostliny Růst rostlin a vývoj ovoce každé kávové rostliny má převážně za následek tvorbu kyseliny chlorogenové, citronové, jablečné a fosforečné. Všechny tyto kyseliny mohou být ovlivněny tím, zda rostlina roste ve stínu nebo ve vyšší nadmořské výšce. Rostliny ve stínu a vysoké nadmořské výšce mají tendenci mít vyšší hladiny organických kyselin, kyselin chlorogenových, kofeinu a cukrů. Když máte za těchto podmínek pomalé formování ovoce umožňuje pro více živin, které mají být baleny do ovoce, což má za následek vyšší úroveň sladkosti a organických kyselin v třešní. Typ rostliny také hraje obrovskou roli v kyselosti. Například dva nejznámější jsou Robusta a Arabica. Druhy kávy Robusta vykazují mnohem vyšší hladiny kyseliny chlorogenové (přibližně dvojnásobné množství) než Arabica. Z tohoto důvodu nabízí Robusta hořkou chuť, kde Arabica nabízí jemnější chuťový profil. # 2 Jak se třešně zpracovávají Připravit třešně na odeslání je několik různých procesů - umyté, poloprané a suché. To vše hraje důležitou roli v úrovni kyselosti vaší kávy. Promyté kávy se nejprve rozvlákní a poté se namočí. Tento proces odstraní z kávy hodně obsahu a ponechá vysokou úroveň kyselosti. Promyté kávy mají obvykle nejvyšší celkovou úroveň kyselosti ve svém pohárkovém profilu. Přirozeně zpracované kávy (které jsou našimi oblíbenými) zanechávají celé ovoce nedotčené. Tímto způsobem zvýšíte sladkou chuťovou chuť v každém šálku kávy dirnk. Vláknitá příroda spadá někde uprostřed se směsí definované kyselosti a zvýšené úrovně sladkosti. # 3 Jak je pražená káva Pražení kávy je místo, kde skutečně začínáte vidět úroveň kyselosti v profilu příchuti kávy. Světlejší pražení zdůrazňují kyselost - kávy popsané jako „světlé“ nebo s chutí citrusových plodů obvykle získávají tyto vlastnosti z kyselin, jako je kyselina jablečná. Světle pražené a středně pražené zrna si získaly na popularitě u třetí vlny kávy, pravděpodobně proto, že se dobře hodí k vaření fazolí s původním původcem metodou nalévání. # 4 Vaření kávy Zatímco typ kyselosti v kávě je do značné míry určen třemi věcmi, které jsem zmínil výše, množství kyselosti, které se děje během procesu vaření, je jen na vás! Všimněte si, že při ochlazování kávy se zvýší její kyselost. Zatímco se káva chladí,chinid (tonická voda jako fenolová sloučenina) převádí na kyselinu chinovou, která ovlivňuje chuť v šálku. Kyselina je typická pro nedostatečně extrahovanou kávu. Nedostatečná extrakce nastane, když je velikost mletí příliš hrubá nebo je doba vaření příliš krátká. Perfektní velikost mletí a doba vaření jsou do značné míry závislé na způsobu vaření. Najděte si ten pravý recept a držte se ho Pokud má vaše káva stále trochu hořkou nebo kyselou chuť, zkuste přidat trochu mléka.

7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple

Brzy ráno se rozjede káva a konečně si nalijete šálek. Pak se rozběhnete, abyste se celý den oblékli, a vrátíte se, abyste si dopili ten první doušek ráno. Berete první doušek dne a ke své hrůze - je úplně zima! Nyní, pokud jste jako já, na světě není nic horšího než studená káva. Takže - co s tím můžeme dělat? Můžeme udržet naše kávové dýmky dostatečně horké, abychom si užili celý šálek? Pojďme se podívat na některé mýty o studené a horké kávě a pak se naučíme, co můžeme udělat, abychom udrželi naši kávu horkou a chutnou. 2 mýty o udržování teplé kávy Mýtus č. 1: Mikrovlnka dělá trik I když je pravda, že mikrovlnná trouba zahřeje vaši kávu, činí tak nerovnoměrně. Mikrovlny zahřívají věci s ozařováním, které způsobuje nerovnoměrné zahřívání věcí. Bylo mi známo, že to dělám, a rozhodně mě zklamu, když vytáhnu kávu z mikrovlnné trouby a usrknu a je to stále jen stěží teplé. Nejen to, ale káva se může při zahřátí v mikrovlnné troubě spálit. Mýtus č. 2 Udržujte kávu ve french pressu, aby byla horká Možná si pomyslíte, že udržení kávy v karafě nebo frenchpressu déle ji udrží v teple, ale ve skutečnosti to není pravda. Pokud necháte kávu ve francouzském lisu déle, může to ve skutečnosti způsobit nadměrně extrahovaný šálek kávy, což je opravdu silné a ne skutečný šálek, po kterém toužíte. Nyní, když jsme se podívali na dva z nejpopulárnějších mýtů o udržování vaší kávy v teple, pojďme se podívat na správný způsob, jak udržet kávu horkou déle. 7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple # 1 Cup Cozy or Coffee Sleeve Pokud si přejete, aby vaše káva měla trochu osobnosti, jako já, šálek kávy je pro vás ideální. Kávovar, který používáte, někdy vyžaduje jen malou izolaci, aby byla vaše káva horká. Rukávové rukávy nejsou drahé a jsou šikovným způsobem, jak udržet kávu déle teplejší. Nejen to, ale to udržuje frm hořící prsty. Pouzdro působí jako izolátor, udržuje teplo v šálku a mimo vaši pokožku. Hrníčky # 2 s víčky Mám rád hrnky s víky, protože vždy udržují můj teplejší kávu. Udržování víka na vaší kávě udržuje teplejší kávu a také udrží veškerou vůni a chuť zachycenou ve vašem šálku. # 3 Předhrejte svůj hrnek Jeden trik, který jsem se naučil už dávno, je předehřát si šálek kávy před tím, než do něj ráno přidáte kávu . Když přidáte horkou kávu do studeného šálku, zima z vašeho šálku automaticky zchladí vaši kávu. Musíte pouze naplnit vroucí vodou. Potom necháte horkou vodu sedět asi minutu a nechte teplotu rozptýlit po celé šálku. Poté, co se voda trochu vychladne, můžete ji jednoduše nalít a poté naplnit svůj šálek lahodnou horkou kávou. # 4 Izolované termosky Dalším velkým oblíbeným trikem, jak udržet kávu v teple, je její uchovávání v izolovaných termoskách, dokud nebudu připraven ji pít. Tyto termózy jsou skvělé, protože udržují vaše kávové potrubí horké po dlouhou dobu. Jsou vyrobeny z izolovaných materiálů, jako je nerezová ocel, plast a silikon, které mohou udržet vaši kávu horkou a zapařenou až šest hodin. # 5 Electronic Cup Warmers Vytvářejí ohřívače šálků pro vaše auto i váš pracovní stůl. Verze automobilu se připojuje přímo do zapalovače cigaret a stolní jsou určeny k připojení buď do zásuvky ve zdi, nebo dokonce vyrobí některé, které mají na konci USB konektory. Zahřejí vaši kávu z botto a udržují ji v teple celé hodiny. # 6 Použijte silnou látku Pokud máte tlustou látku nebo dokonce šálu, můžete si tím zabalit šálek kávy. I když to nebude udržovat horké na hodiny na konci, jako jiné způsoby, které jsme diskutovali, bude to udržovat horké déle, než je obvyklé. Stačí, aby vás udržel zdravý, dokud nedostanete šanci chytit se čerstvého horkého nápoje.  

Tajemství pití černé kávy

Kvalitní kávová zrna jsou klíčovou součástí Nákup kvalitních kávových zrn je velmi důležitý, pokud se chcete naučit, jak si vychutnat pití černé kávy. Už nikdy nechcete kupovat věci před zemí . Je také třeba zvolit lehčí pečení, jako je médium (což se stane nejlepší možností pečení napříč deskou pro pečení chutí. Uchovávejte zrna ve vzduchotěsné nádobě (ne v sáčku, do kterého přišla), protože kávová zrna ztratí chuť a velmi rychle zajíždí. Vždy se ujistěte, že zrna, které si koupíte, mají na obalu pečené datum s vyznačením data, abyste věděli, jak čerstvé jsou zrna. Nebojte se mlít své vlastní zrna Mletí vlastních zrn vás bude opravdu cítit jako doma barista. Jen nezapomeňte pouze mlít tolik bobů, kolik potřebujete pro tento okamžik. Ruční mlýnek je nejlepší a umožní vám mlít vaše zrna na jemnost, kterou potřebujete pro typ vařit, které budete dělat. Vše záleží na tom, jak se rozhodnete vařit. Ujistěte se, že používáte správné množství kávy Mnoho lidí uvedlo, že použití více kávy bude mít stejnou hořkou kávu, ale ve skutečnosti je to naopak. Více vody a méně půdy dávají vodě dostatek času na to, aby zahájila extrakci hořkých ošklivých sloučenin, více kávy tomu pomáhá zabránit. Použijte 2 polévkové lžíce vody na 180 ml (standardní šálek kávy) a malou štipku soli. Sůl pomáhá prořezat hořkost (dostanete nějaké, je to jen fakt). Tímto způsobem vaše káva vyjde s hladkou chutí. Bude to mnohem snazší pít, když je černá. Správná teplota vody Při ohřevu vody na kávu nezapomeňte ji ohřát těsně před tím, než se vaří. Pokud používáte ruční kapání, nalijte horkou vodu (měřeno samozřejmě) na zem pomalu a nechte ji kapat. French press je jen trochu jiný. Chystáte se nalít vodu na pozemek a pak počkat 4 minuty, než se vrhnete. Ujistěte se, že ponořit pomalu a pak nalít do hrnky a pít pryč! Takže - proč bych měl pít černou kávu? Pití černé kávy vám umožní zažít šálek kávy tak, jak bylo navrženo. Pokud přemýšlíte o každém šálku kávy, kterou pijete, byla myšlenka a záměr dána do cesty, jak káva chutná a jak byla vyrobena. Zemědělci kávy z celé země neúnavně pracují na pěstování kávy, která je hodná pít. Berou čas, aby zajistily, že třešně jsou sklízeny v perfektním ročním období. Spolupracují s pražiči, kteří navštěvují a vybírají tu správnou odrůdu pro váš šálek kávy. Pak pražírny tráví svůj čas s baňováním, ochutnávkou, pečením a vývojem dokonalého profilu pečení, aby co nejvíce využily ty zelené zrna, které si zakoupily. Jak jste se dozvěděli z předplatného Blue Coffee Box, chuť kávy se může značně lišit od farmy k farmě a od regionu k regionu. Naučit se pít kávu černou pomáhá ocenit a vychutnat si tyto rozdíly. Je to pro vás mnohem zdravější Jedním z hlavních důvodů, proč pít kávu černou, je to, že je zdravější. Dovolte mi říci, že černá káva má téměř 0 kalorií. Nakládal jsem kávu se spoustou ochucených krémů a tun cukru. Už ne. Od přechodu na čerstvě praženou kávu jsem se snížil zpět! Piju mnoho ranních káv bez krému nebo cukru. Kromě toho je pro vás černá káva dobrá. Pokud přidáte cukr nebo příliš mnoho krému, výhody černé kávy se zředí. Jste připraveni na změnu? Takže jste připraveni vyzkoušet si pití černé kávy? Cítíte se připraveni na změnu? Vyberte si novou kávu, která byla čerstvě upražená. Vyzkoušejte výše uvedené tipy a zjistěte, zda vám pomůže naučit se pít kávu tak, jak bylo zamýšleno. Pak ... samozřejmě, podělte se o své zkušenosti s námi (a s každým, kdo si myslíte, že by mohl mít prospěch z přechodu na černou kávu)!

Kupovat mletou kávu nebo celá kávová zrna?

Mám koupit kávová zrna nebo mletou kávu? To je otázka, která se v dnešní době hodně ptá a dnes se budeme snažit ji rozdělit, abyste měli o obou věděch lepší znalosti. Pro začátek mi dovolte jen jít dopředu a říct, že byste si měli koupit kávová zrna a brousit své vlastní. Proč? To je skvělá otázka. Pojďme se podívat na fakta, že? Proč meleme kávu? Základním cílem výroby kávy je dostat z zrna to, co je uvnitř zrna utěsněno (ty chutné chuťové komplikace, které pražiče vytvářejí). Mletím čerstvých kávových zrn pomůžete vodě extrahovat aroma a příchutě, které najdete ve svém ranním šálku kávy (nebo večerním šálku). Celé zrna jsou chutnější a produkují tu „čerstvou“ kvalitu, kterou vy i já hledáme v každé chutné kávě, kterou pijeme. Mleté zrna, pokud se rozhodnete koupit je místo toho, mají tendenci ztratit vůni. Např. Už jste někdy otevřeli pytel čerstvých kávových zrn a objevili jste vůni, která zasáhne vaše nozdry? Je to úžasné, že? Teď si chvilku otevřete pytel mleté ​​kávy. Co chybí, je vůně čerstvé vůně, která je uzavřena uvnitř zrna a uvolňuje se až poté, co byla zrna rozemleta. Čím dříve kávu po mletí použijete, tím více bude původně zamýšlených příchutí. Výhody a nevýhody mleté ​​kávy Pokud jste osoba, která dává přednost pohodlí před příchutí, pak mohu předpokládat, že jste nákupcem mleté ​​kávy místo celé fazolové kávy. Ano - kávu můžete tímto způsobem zrychlit, protože ta tvrdá část už pro vás byla hotová. Musíte si uvědomit, že když si koupíte mletou kávu, obětujete trochu chuti, ale ušetříte si pár minut navíc denně. Pokud dáváte přednost výhodné trase a opravdu chcete koupit mletou kávu, tyto tipy vám pomohou vytěžit maximum z zakoupených důvodů: Nakupujte menší dávky, například týdenní pozemky. Tím zajistíte, že dostanete vždy čerstvý šálek kávy. Většina mletých bobů má tendenci ztratit hodně své chuti zhruba po dvou týdnech. Ukládejte své pozemky mimo dosah kávovarů, jako je teplo, světlo atd. Tento rozsáhlý seznam nádob na skladování kávy by vám měl pomoci udělat trik. Dokonce i plechovky kávy, které byly vakuově baleny, budou mnohem méně čerstvé než káva, kterou sami mele. Pokud jste nikdy neměli čerstvě mletou kávu, můžete si myslet, že tam opravdu není velký rozdíl. Ale pokud si koupíte celé zrna a poté je rozdrtíte několik minut, než si uvaříte kávu, chuť je mnohem silnější a výraznější. Celá kávová zrna: Nenajdete tu žádné nevýhody! Pokud chcete získat co nejvíce chutnou kávu, nejlepší volbou je koupit si celé vaše zrna. Mletí celých zrn na úžasný šálek kávy je přehlíženou, ale rozhodující součástí procesu vaření. Celá zrnková káva pochází z lepších partií, protože je nemožné skrýt negativní kvality v sáčku celé fazolové kávy. Podívejte se na náš seznam minulých pražic , které byly uvedeny v každém předplatném Blue Coffee Box Subscription . Většina aroma a chutí kávy se uvolňuje, když je rozemletá. Pokud si koupíte celou fazolovou kávu a drtíte ji doma, všimnete si vylepšené chuti kávy. Získáte kontrolu nad drcením celých kávových zrn Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli koupit kávová zrna a rozdrtit je, je to, že se dostaneme ke kontrole drcení kávy. Ano - velikost mletí může změnit chuť vaší kávy po celou dobu! Tady je malé shrnutí toho, jak mele vypadají. Toho lze dosáhnout jednoduše změnou hrubosti mletí