Výsledky vyhledávání pro dotaz kávových:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

5 Tipů pro mletí kávy, které musíte znát

Rozemletí vlastních kávových zrn je nezbytným krokem k dokonalému šálku kávy. Tady je pár tipů, které vám umožní, abyste rozemleli kávu jako šampión! 1. Nikdy nemelte kávu dopředuMletá káva zvětrá mnohem rychleji než celé kávové zrno. To je důvod, proč byste měli koupit celou kávu a rozemlít ji doma, než uvaříte kávu. Pro dosažení optimálních výsledků udržujte fazole uložené ve vzduchotěsné nádobě. 2. Hrubost mletíHrubost je klíčová, pokud jde o mletí kávových bobů. Konzistence, kterou potřebujete pro mleté zrna, závisí na tom, jak se rozhodnete vařit. K dosažení nejlepšího šálku kávy nejlépe odpovídá určitá konzistence mletí při specifických způsobech přípravy.Hrubé: French PressStřední: DripperJemné: Espresso3.Navažte kávuJe důležité si zvyknout na přesné vážení kávy. Věříme, že poměr kávy a vody pro dokonalé kafe je (voda) 16:1 (mletá káva). Malé kuchyňské váhy jsou skvělým nástrojem pro přesnost měření. Kromě přípravy lahodného šálku kávy se při měření ujistěte, že jste nikdy nerozemleli víc, než potřebujete.4. Vyberte svůj mlýnekDvě běžné metody mletí kávových bobů jsou vybaveny drtičem (velmi doporučovanou) nebo noži. Mlýnek s noži funguje jako mixér s noži otáčející se na dně nádoby. Tuto metodu nedoporučujeme, protože může vést k velmi nekonzistentnímu mletí. Frézy se skládají ze dvou řezných kotoučů a konzistence mletí je dána vzdáleností mezi otřepy. Menší vzdálenost mezi nimi vede k jemnějšímu mletí. Další zajímavé články:https://www.lazenskakava.cz/zakladni-recept-espresso/   - Základní espresso recepthttps://www.lazenskakava.cz/jak-vybrat-mlynek-na-kavu/ - Jak vybrat mlýnek na kávu? Citace:Bean Box. “5 Coffee Grinding Tips You Need To Know | Bean Box.” Bean Box - Seattle's Finest Gourmet Coffee - Coffee Gifts and Coffee Subscription, Bean Box, 11 Mar. 2019, beanbox.com/blog/5-coffee-grinding-tips-you-need-to-know.  

Jak na French press ?

French press je francouzský polibek přípravy kávy - umožňuje nám intimní zážitek s aroma kávových zrn. Snadná technika a časová nenáročnost, namelte, nalijte a ponořte. Výsledek?Jednoduchá technika a skvělý šálek kávy!Jak na to ?1. Uveďte čistou, studenou vodu do bodu varu. Namelte čerstvou výběrovou kávu a nasypte do French Pressu.2. Po uvedení do varu nechte vodu alespoň 30 vteřin odpočívat.3. Naplňte french press požadovaným množstvím vody (50 gramů namleté kávy na 1 litr vody).4. Dobře se rozmíchejte.5. Nechte vařit po dobu 4-5 minut.6. Pomalu se nalijte a můžete podávat. Nabídka french pressů: https://www.lazenskakava.cz/kategorie-produktu/alternativni-priprava/frenchpress/Zajímá Vás jaké jsou další alternativní způsoby přípravy kávy ? Klikněte zde Zdroje:“How to Make Coffee.” Kicking Horse Coffee, www.kickinghorsecoffee.com/en/coffee/how-to-brew.

Jak pít černou kávu?

Pokud máte kávu jako zvyk a chcete si užít její pití, je tento článek určen právě vám.Mnoho lidí pije černou kávu jen proto, že… no, myslím, že ji pijí, protože má obrovské zdravotní přínosy a je to legální a téměř levný způsob, jak zůstat vzhůru.Problém je v tom, že pokud jste jedním z těch, kteří mají ranní šálek Joe, musíte ho pít s obrovským množstvím mléka, smetany nebo cukru, zdravotní přínosy tam možná vůbec nebudou.Ve skutečnosti černá káva nemá téměř žádné kalorií a je to zdravý nápoj, ale protože ji mícháte s některými dalšími věcmi, které nejsou tak zdravé, výhody černé kávy mohou být oslabeny.Ale to není jediný důvod:«Když pijete černou kávu, můžete opravdu ochutnat její skutečnou chuť a když si na ni zvyknete, vrátí se.»Michael Hibbs, BaristaMichael Hibbs, známý barista, dal několik rad na blogu Little Coffee Place,  který vás zamiluje do černé kávy. A samozřejmě jsme je museli sdílet s vámi!.Postupně snižujte cukr«Pití kávy bez cukru není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pokud si všimnete, kolik cukru denně používáte ve své kávě, můžete tento cukr každý týden trochu snížit, dokud jej vůbec nepoužíváte. ».Nahraďte cukr přírodními alternativami«Pokud jde o cukr (nebo mléko / smetanu), existuje poměrně málo přírodních alternativ, které lze použít. Můžete střídat skořice, kakaový prášek nebo vanilku, aby byla vaše káva zajímavější a zdravější. ».Dejte sůl do kávy«Přidání jen špetky soli může výrazně snížit hořkou chuť.».Použijte čerstvou kávu«Ne, ta instantní káva, kterou jste si koupili, není čerstvá, i když jste ji právě koupili včera. Za malou cenu navíc mletí vlastní kávové boby může výrazně zlepšit chuť vaší kávy. ».Vyzkoušejte různé pražené«Míra pražených kávových zrn je jedním z nejdůležitějších faktorů, které určují chuť kávy v šálku. Vyzkoušejte různé úrovně pečení a zjistěte, jaký je váš oblíbený. ».Udržujte svůj kávovar čistý«Doporučuje se, abyste ji před provedením spínače a poté pravidelně pravidelně čistili.»

Jak se vyrábí instantní káva?

Skutečná odpověď: jak káva přechází z čerstvého nápoje do práškové vločky?Protože káva je stále slavnější, získává stále více elitářských možností. Pokud jste milovníkem kávy, možná jste už slyšeli, že instantní káva je špatná a že vám to nepomůže. Ve skutečnosti existují lidé, kteří tvrdí, že instantní káva nemá stejnou chuť.(No, pokud jste kuchař, jistě víte, že tato instantní káva je silnou ingrediencí pro její silnou chuť).Pravda však je: je káva. A ano: pochází z kávových zrn. Rozdíl spočívá na metodě. A pro tuto vědu to vysvětluje.Existují 2 způsoby výroby instantní kávy:Metoda 1 - SprejV této metodě musíte pražit, mlít a připravovat skutečnou kávu s vodou. A pak tekutá káva je rozprášena v jemné mlze velmi horkým, velmi suchým vzduchem. Než kávové kapičky dopadnou, vyschly na prášek.Metoda 2 - lyofilizaceZde také musíte pražit, mlít a připravovat skutečnou kávu s vodou. Poté je kapalina vytlačena ze zmrazené kávy chemickou sublimací. Tento proces nutí led k odpařování, aniž by prošel kapalným stupněm.

Tajemství pití černé kávy

Kvalitní kávová zrna jsou klíčovou součástíNákup kvalitních kávových zrn je velmi důležitý, pokud se chcete naučit, jak si vychutnat pití černé kávy. Už nikdy nechcete kupovat věci před zemí .Je také třeba zvolit lehčí pečení, jako je médium (což se stane nejlepší možností pečení napříč deskou pro pečení chutí.Uchovávejte zrna ve vzduchotěsné nádobě (ne v sáčku, do kterého přišla), protože kávová zrna ztratí chuť a velmi rychle zajíždí.Vždy se ujistěte, že zrna, které si koupíte, mají na obalu pečené datum s vyznačením data, abyste věděli, jak čerstvé jsou zrna.Nebojte se mlít své vlastní zrnaMletí vlastních zrn vás bude opravdu cítit jako doma barista. Jen nezapomeňte pouze mlít tolik bobů, kolik potřebujete pro tento okamžik.Ruční mlýnek je nejlepší a umožní vám mlít vaše zrna na jemnost, kterou potřebujete pro typ vařit, které budete dělat. Vše záleží na tom, jak se rozhodnete vařit.Ujistěte se, že používáte správné množství kávyMnoho lidí uvedlo, že použití více kávy bude mít stejnou hořkou kávu, ale ve skutečnosti je to naopak. Více vody a méně půdy dávají vodě dostatek času na to, aby zahájila extrakci hořkých ošklivých sloučenin, více kávy tomu pomáhá zabránit.Použijte 2 polévkové lžíce vody na 180 ml (standardní šálek kávy) a malou štipku soli. Sůl pomáhá prořezat hořkost (dostanete nějaké, je to jen fakt). Tímto způsobem vaše káva vyjde s hladkou chutí. Bude to mnohem snazší pít, když je černá.Správná teplota vodyPři ohřevu vody na kávu nezapomeňte ji ohřát těsně před tím, než se vaří. Pokud používáte ruční kapání, nalijte horkou vodu (měřeno samozřejmě) na zem pomalu a nechte ji kapat.French press je jen trochu jiný. Chystáte se nalít vodu na pozemek a pak počkat 4 minuty, než se vrhnete.Ujistěte se, že ponořit pomalu a pak nalít do hrnky a pít pryč!Takže - proč bych měl pít černou kávu?Pití černé kávy vám umožní zažít šálek kávy tak, jak bylo navrženo.Pokud přemýšlíte o každém šálku kávy, kterou pijete, byla myšlenka a záměr dána do cesty, jak káva chutná a jak byla vyrobena.Zemědělci kávy z celé země neúnavně pracují na pěstování kávy, která je hodná pít. Berou čas, aby zajistily, že třešně jsou sklízeny v perfektním ročním období. Spolupracují s pražiči, kteří navštěvují a vybírají tu správnou odrůdu pro váš šálek kávy.Pak pražírny tráví svůj čas s baňováním, ochutnávkou, pečením a vývojem dokonalého profilu pečení, aby co nejvíce využily ty zelené zrna, které si zakoupily.Jak jste se dozvěděli z předplatného Blue Coffee Box, chuť kávy se může značně lišit od farmy k farmě a od regionu k regionu.Naučit se pít kávu černou pomáhá ocenit a vychutnat si tyto rozdíly.Je to pro vás mnohem zdravějšíJedním z hlavních důvodů, proč pít kávu černou, je to, že je zdravější. Dovolte mi říci, že černá káva má téměř 0 kalorií. Nakládal jsem kávu se spoustou ochucených krémů a tun cukru. Už ne.Od přechodu na čerstvě praženou kávu jsem se snížil zpět! Piju mnoho ranních káv bez krému nebo cukru.Kromě toho je pro vás černá káva dobrá. Pokud přidáte cukr nebo příliš mnoho krému, výhody černé kávy se zředí.Jste připraveni na změnu?Takže jste připraveni vyzkoušet si pití černé kávy? Cítíte se připraveni na změnu?Vyberte si novou kávu, která byla čerstvě upražená. Vyzkoušejte výše uvedené tipy a zjistěte, zda vám pomůže naučit se pít kávu tak, jak bylo zamýšleno.Pak ... samozřejmě, podělte se o své zkušenosti s námi (a s každým, kdo si myslíte, že by mohl mít prospěch z přechodu na černou kávu)!

Kupovat mletou kávu nebo celá kávová zrna?

Mám koupit kávová zrna nebo mletou kávu? To je otázka, která se v dnešní době hodně ptá a dnes se budeme snažit ji rozdělit, abyste měli o obou věděch lepší znalosti.Pro začátek mi dovolte jen jít dopředu a říct, že byste si měli koupit kávová zrna a brousit své vlastní. Proč? To je skvělá otázka. Pojďme se podívat na fakta, že?Proč meleme kávu?Základním cílem výroby kávy je dostat z zrna to, co je uvnitř zrna utěsněno (ty chutné chuťové komplikace, které pražiče vytvářejí).Mletím čerstvých kávových zrn pomůžete vodě extrahovat aroma a příchutě, které najdete ve svém ranním šálku kávy (nebo večerním šálku).Celé zrna jsou chutnější a produkují tu „čerstvou“ kvalitu, kterou vy i já hledáme v každé chutné kávě, kterou pijeme.Mleté zrna, pokud se rozhodnete koupit je místo toho, mají tendenci ztratit vůni. Např. Už jste někdy otevřeli pytel čerstvých kávových zrn a objevili jste vůni, která zasáhne vaše nozdry? Je to úžasné, že?Teď si chvilku otevřete pytel mleté ​​kávy. Co chybí, je vůně čerstvé vůně, která je uzavřena uvnitř zrna a uvolňuje se až poté, co byla zrna rozemleta.Čím dříve kávu po mletí použijete, tím více bude původně zamýšlených příchutí.Výhody a nevýhody mleté ​​kávyPokud jste osoba, která dává přednost pohodlí před příchutí, pak mohu předpokládat, že jste nákupcem mleté ​​kávy místo celé fazolové kávy.Ano - kávu můžete tímto způsobem zrychlit, protože ta tvrdá část už pro vás byla hotová.Musíte si uvědomit, že když si koupíte mletou kávu, obětujete trochu chuti, ale ušetříte si pár minut navíc denně.Pokud dáváte přednost výhodné trase a opravdu chcete koupit mletou kávu, tyto tipy vám pomohou vytěžit maximum z zakoupených důvodů:Nakupujte menší dávky, například týdenní pozemky. Tím zajistíte, že dostanete vždy čerstvý šálek kávy. Většina mletých bobů má tendenci ztratit hodně své chuti zhruba po dvou týdnech.Ukládejte své pozemky mimo dosah kávovarů, jako je teplo, světlo atd. Tento rozsáhlý seznam nádob na skladování kávy by vám měl pomoci udělat trik.Dokonce i plechovky kávy, které byly vakuově baleny, budou mnohem méně čerstvé než káva, kterou sami mele. Pokud jste nikdy neměli čerstvě mletou kávu, můžete si myslet, že tam opravdu není velký rozdíl.Ale pokud si koupíte celé zrna a poté je rozdrtíte několik minut, než si uvaříte kávu, chuť je mnohem silnější a výraznější.Celá kávová zrna: Nenajdete tu žádné nevýhody!Pokud chcete získat co nejvíce chutnou kávu, nejlepší volbou je koupit si celé vaše zrna. Mletí celých zrn na úžasný šálek kávy je přehlíženou, ale rozhodující součástí procesu vaření.Celá zrnková káva pochází z lepších partií, protože je nemožné skrýt negativní kvality v sáčku celé fazolové kávy. Podívejte se na náš seznam minulých pražic , které byly uvedeny v každém předplatném Blue Coffee Box Subscription .Většina aroma a chutí kávy se uvolňuje, když je rozemletá. Pokud si koupíte celou fazolovou kávu a drtíte ji doma, všimnete si vylepšené chuti kávy.Získáte kontrolu nad drcením celých kávových zrnJedním z důvodů, proč jsme se rozhodli koupit kávová zrna a rozdrtit je, je to, že se dostaneme ke kontrole drcení kávy. Ano - velikost mletí může změnit chuť vaší kávy po celou dobu!Tady je malé shrnutí toho, jak mele vypadají. Toho lze dosáhnout jednoduše změnou hrubosti mletí