Výsledky vyhledávání pro dotaz kávovar:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

Jak vyčistit kávovar

Když přemýšlíte o místech ve vaší kuchyni s více bakteriemi, pravděpodobně si nemyslíte na svůj kávovar. Ale nádrž vaší kávovary má pravděpodobně vyšší počet zárodků než některá místa ve vaší koupelně. Je důležité pravidelně čistit váš kávovar.Každé ráno jste závislí na vašem stroji, abyste vás dostali z postele. Poskytuje tolik potřebný kofeinový kop, když se cítíte nízko, takže dávejte stroju pořádné čištění každou chvíli, aby se udrželo silné vaření. Kávovary s filtrem kapajícího filtru je třeba čistit měsíčně, aby se odstranily usazeniny tvrdé vody (vodní kámen), zbylé kávové oleje, které se stanou žluklé, a další nečistoty. 1. Připravte směs 3 šálků bílého octa na 6 šálků vody.(Rada: existují i ​​jiné způsoby, jak udělat tento druh řešení, ale v každém používáte jedlou sodu a teplou vodu; tato směs může ucpat a zničit kávovar!) 2. Vložte obvyklý filtr do vašeho kávovaru. 3. Nalijte směs do kávovaru, kde byste obvykle přidali vodu. 4. Zapněte kávovar a nechte směs běžet úplně až do konce. 5. Vyjměte filtr a směs. 6. Nechte kávovar sedět a vychladnout 15 minut, dokud je vypnutý. 7. Opakujte vše výše podruhé, ale tentokrát s čistou studenou vodou, abyste odstranili ocet a vodní roztok. 

Jak pít černou kávu?

Pokud máte kávu jako zvyk a chcete si užít její pití, je tento článek určen právě vám.Mnoho lidí pije černou kávu jen proto, že… no, myslím, že ji pijí, protože má obrovské zdravotní přínosy a je to legální a téměř levný způsob, jak zůstat vzhůru.Problém je v tom, že pokud jste jedním z těch, kteří mají ranní šálek Joe, musíte ho pít s obrovským množstvím mléka, smetany nebo cukru, zdravotní přínosy tam možná vůbec nebudou.Ve skutečnosti černá káva nemá téměř žádné kalorií a je to zdravý nápoj, ale protože ji mícháte s některými dalšími věcmi, které nejsou tak zdravé, výhody černé kávy mohou být oslabeny.Ale to není jediný důvod:«Když pijete černou kávu, můžete opravdu ochutnat její skutečnou chuť a když si na ni zvyknete, vrátí se.»Michael Hibbs, BaristaMichael Hibbs, známý barista, dal několik rad na blogu Little Coffee Place,  který vás zamiluje do černé kávy. A samozřejmě jsme je museli sdílet s vámi!.Postupně snižujte cukr«Pití kávy bez cukru není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pokud si všimnete, kolik cukru denně používáte ve své kávě, můžete tento cukr každý týden trochu snížit, dokud jej vůbec nepoužíváte. ».Nahraďte cukr přírodními alternativami«Pokud jde o cukr (nebo mléko / smetanu), existuje poměrně málo přírodních alternativ, které lze použít. Můžete střídat skořice, kakaový prášek nebo vanilku, aby byla vaše káva zajímavější a zdravější. ».Dejte sůl do kávy«Přidání jen špetky soli může výrazně snížit hořkou chuť.».Použijte čerstvou kávu«Ne, ta instantní káva, kterou jste si koupili, není čerstvá, i když jste ji právě koupili včera. Za malou cenu navíc mletí vlastní kávové boby může výrazně zlepšit chuť vaší kávy. ».Vyzkoušejte různé pražené«Míra pražených kávových zrn je jedním z nejdůležitějších faktorů, které určují chuť kávy v šálku. Vyzkoušejte různé úrovně pečení a zjistěte, jaký je váš oblíbený. ».Udržujte svůj kávovar čistý«Doporučuje se, abyste ji před provedením spínače a poté pravidelně pravidelně čistili.»

Charakteristika chuti kávy

Cupping není pouze pro znalceAromaV podstatě je to, jak káva voní. Mohlo by to být zemité, kořeněné, květinové, ořechové nebo jiné. Tyto výrazné aroma přímo souvisí s chutí kávy.KyselostKáva s vysokou kyselostí je označována jako světlá, huňatá a svěží s čistým povrchem. Káva s nízkou kyselostí se cítí hladce v ústech a přetrvává.TexturaTextura je hmotnost kávy na vašem jazyku. Cítíte se v ústech lehce nebo úplně? Lehká káva cítí světlo a ne přetrvává. Cítíte váhu plné kávy s tělem na jazyku a chuť přetrvává.PříchuťChuť kávy způsobuje její chuť. Citrus, kakao a bobule jsou některé příchutě, které byste mohli ochutnat. Některé jsou zřejmé, zatímco jiné jsou jemné. Zkuste si zajít na cupping a poznat více kávu. 

7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple

Brzy ráno se rozjede káva a konečně si nalijete šálek. Pak se rozběhnete, abyste se celý den oblékli, a vrátíte se, abyste si dopili ten první doušek ráno. Berete první doušek dne a ke své hrůze - je úplně zima!Nyní, pokud jste jako já, na světě není nic horšího než studená káva. Takže - co s tím můžeme dělat? Můžeme udržet naše kávové dýmky dostatečně horké, abychom si užili celý šálek?Pojďme se podívat na některé mýty o studené a horké kávě a pak se naučíme, co můžeme udělat, abychom udrželi naši kávu horkou a chutnou.2 mýty o udržování teplé kávyMýtus č. 1: Mikrovlnka dělá trikI když je pravda, že mikrovlnná trouba zahřeje vaši kávu, činí tak nerovnoměrně. Mikrovlny zahřívají věci s ozařováním, které způsobuje nerovnoměrné zahřívání věcí.Bylo mi známo, že to dělám, a rozhodně mě zklamu, když vytáhnu kávu z mikrovlnné trouby a usrknu a je to stále jen stěží teplé.Nejen to, ale káva se může při zahřátí v mikrovlnné troubě spálit.Mýtus č. 2 Udržujte kávu ve french pressu, aby byla horkáMožná si pomyslíte, že udržení kávy v karafě nebo frenchpressu déle ji udrží v teple, ale ve skutečnosti to není pravda. Pokud necháte kávu ve francouzském lisu déle, může to ve skutečnosti způsobit nadměrně extrahovaný šálek kávy, což je opravdu silné a ne skutečný šálek, po kterém toužíte.Nyní, když jsme se podívali na dva z nejpopulárnějších mýtů o udržování vaší kávy v teple, pojďme se podívat na správný způsob, jak udržet kávu horkou déle.7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple# 1 Cup Cozy or Coffee SleevePokud si přejete, aby vaše káva měla trochu osobnosti, jako já, šálek kávy je pro vás ideální. Kávovar, který používáte, někdy vyžaduje jen malou izolaci, aby byla vaše káva horká.Rukávové rukávy nejsou drahé a jsou šikovným způsobem, jak udržet kávu déle teplejší. Nejen to, ale to udržuje frm hořící prsty.Pouzdro působí jako izolátor, udržuje teplo v šálku a mimo vaši pokožku.Hrníčky # 2 s víčkyMám rád hrnky s víky, protože vždy udržují můj teplejší kávu.Udržování víka na vaší kávě udržuje teplejší kávu a také udrží veškerou vůni a chuť zachycenou ve vašem šálku.# 3 Předhrejte svůj hrnekJeden trik, který jsem se naučil už dávno, je předehřát si šálek kávy před tím, než do něj ráno přidáte kávu . Když přidáte horkou kávu do studeného šálku, zima z vašeho šálku automaticky zchladí vaši kávu.Musíte pouze naplnit vroucí vodou. Potom necháte horkou vodu sedět asi minutu a nechte teplotu rozptýlit po celé šálku.Poté, co se voda trochu vychladne, můžete ji jednoduše nalít a poté naplnit svůj šálek lahodnou horkou kávou.# 4 Izolované termoskyDalším velkým oblíbeným trikem, jak udržet kávu v teple, je její uchovávání v izolovaných termoskách, dokud nebudu připraven ji pít.Tyto termózy jsou skvělé, protože udržují vaše kávové potrubí horké po dlouhou dobu. Jsou vyrobeny z izolovaných materiálů, jako je nerezová ocel, plast a silikon, které mohou udržet vaši kávu horkou a zapařenou až šest hodin.# 5 Electronic Cup WarmersVytvářejí ohřívače šálků pro vaše auto i váš pracovní stůl. Verze automobilu se připojuje přímo do zapalovače cigaret a stolní jsou určeny k připojení buď do zásuvky ve zdi, nebo dokonce vyrobí některé, které mají na konci USB konektory.Zahřejí vaši kávu z botto a udržují ji v teple celé hodiny.# 6 Použijte silnou látkuPokud máte tlustou látku nebo dokonce šálu, můžete si tím zabalit šálek kávy. I když to nebude udržovat horké na hodiny na konci, jako jiné způsoby, které jsme diskutovali, bude to udržovat horké déle, než je obvyklé.Stačí, aby vás udržel zdravý, dokud nedostanete šanci chytit se čerstvého horkého nápoje.