Výsledky vyhledávání pro dotaz mletí káv:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

5 Tipů pro mletí kávy, které musíte znát

Rozemletí vlastních kávových zrn je nezbytným krokem k dokonalému šálku kávy. Tady je pár tipů, které vám umožní, abyste rozemleli kávu jako šampión!   1. Nikdy nemelte kávu dopředu Mletá káva zvětrá mnohem rychleji než celé kávové zrno. To je důvod, proč byste měli koupit celou kávu a rozemlít ji doma, než uvaříte kávu. Pro dosažení optimálních výsledků udržujte fazole uložené ve vzduchotěsné nádobě.   2. Hrubost mletí Hrubost je klíčová, pokud jde o mletí kávových bobů. Konzistence, kterou potřebujete pro mleté zrna, závisí na tom, jak se rozhodnete vařit. K dosažení nejlepšího šálku kávy nejlépe odpovídá určitá konzistence mletí při specifických způsobech přípravy. Hrubé: French Press Střední: Dripper Jemné: Espresso 3.Navažte kávu Je důležité si zvyknout na přesné vážení kávy. Věříme, že poměr kávy a vody pro dokonalé kafe je (voda) 16:1 (mletá káva). Malé kuchyňské váhy jsou skvělým nástrojem pro přesnost měření. Kromě přípravy lahodného šálku kávy se při měření ujistěte, že jste nikdy nerozemleli víc, než potřebujete. 4. Vyberte svůj mlýnek Dvě běžné metody mletí kávových bobů jsou vybaveny drtičem (velmi doporučovanou) nebo noži. Mlýnek s noži funguje jako mixér s noži otáčející se na dně nádoby. Tuto metodu nedoporučujeme, protože může vést k velmi nekonzistentnímu mletí. Frézy se skládají ze dvou řezných kotoučů a konzistence mletí je dána vzdáleností mezi otřepy. Menší vzdálenost mezi nimi vede k jemnějšímu mletí.   Další zajímavé články: https://www.lazenskakava.cz/zakladni-recept-espresso/   - Základní espresso recept https://www.lazenskakava.cz/jak-vybrat-mlynek-na-kavu/ - Jak vybrat mlýnek na kávu?   Citace: Bean Box. “5 Coffee Grinding Tips You Need To Know | Bean Box.” Bean Box - Seattle's Finest Gourmet Coffee - Coffee Gifts and Coffee Subscription, Bean Box, 11 Mar. 2019, beanbox.com/blog/5-coffee-grinding-tips-you-need-to-know.    

Jak pít černou kávu?

Pokud máte kávu jako zvyk a chcete si užít její pití, je tento článek určen právě vám. Mnoho lidí pije černou kávu jen proto, že… no, myslím, že ji pijí, protože má obrovské zdravotní přínosy a je to legální a téměř levný způsob, jak zůstat vzhůru. Problém je v tom, že pokud jste jedním z těch, kteří mají ranní šálek Joe, musíte ho pít s obrovským množstvím mléka, smetany nebo cukru, zdravotní přínosy tam možná vůbec nebudou. Ve skutečnosti černá káva nemá téměř žádné kalorií a je to zdravý nápoj, ale protože ji mícháte s některými dalšími věcmi, které nejsou tak zdravé, výhody černé kávy mohou být oslabeny. Ale to není jediný důvod: «Když pijete černou kávu, můžete opravdu ochutnat její skutečnou chuť a když si na ni zvyknete, vrátí se.» Michael Hibbs, Barista Michael Hibbs, známý barista, dal několik rad na blogu Little Coffee Place,  který vás zamiluje do černé kávy. A samozřejmě jsme je museli sdílet s vámi! . Postupně snižujte cukr «Pití kávy bez cukru není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pokud si všimnete, kolik cukru denně používáte ve své kávě, můžete tento cukr každý týden trochu snížit, dokud jej vůbec nepoužíváte. » . Nahraďte cukr přírodními alternativami «Pokud jde o cukr (nebo mléko / smetanu), existuje poměrně málo přírodních alternativ, které lze použít. Můžete střídat skořice, kakaový prášek nebo vanilku, aby byla vaše káva zajímavější a zdravější. » . Dejte sůl do kávy «Přidání jen špetky soli může výrazně snížit hořkou chuť.» . Použijte čerstvou kávu «Ne, ta instantní káva, kterou jste si koupili, není čerstvá, i když jste ji právě koupili včera. Za malou cenu navíc mletí vlastní kávové boby může výrazně zlepšit chuť vaší kávy. » . Vyzkoušejte různé pražené «Míra pražených kávových zrn je jedním z nejdůležitějších faktorů, které určují chuť kávy v šálku. Vyzkoušejte různé úrovně pečení a zjistěte, jaký je váš oblíbený. » . Udržujte svůj kávovar čistý «Doporučuje se, abyste ji před provedením spínače a poté pravidelně pravidelně čistili.»

Jak správně skladovat kávu

Za prvé: vše, co chcete, jsou lepší zrna, které jsou správně uloženy pro lepší chuť kávy, že? Opravdu chcete vědět, jestli byste je měli nechat v lednici; jak dlouho vydrží; a hlavně, co byste měli udělat, abyste je udrželi čerstvé po co nejdelší dobu. Ano, myslím, že vám s tím můžeme pomoci. Zkontrolovali jsme s odborníky na kávu a jsou tu, aby zodpověděli všechny vaše otázky. Zkontroluj je: Mám koupit mletou kávu nebo celé zrna? „U čerstvé mleté ​​kávy se dochovalo více vlastních aromatických látek a dostanete sladší a živější šálek. U vysoce kvalitních speciálních káv za to opravdu platíte. “ Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor Coffee Opravdu záleží na datu pražení? "U kávy připravené filtrem, čím blíže je datum pražení, tím lépe." Káva však potřebuje jeden nebo dva dny na odpočinek po upražení. Přemýšlejte o tom jako o dobrém steaku, který musíte nechat sedět. U kávy je tam spousta plynu uvězněného, ​​takže je nutné nechat odpočinout 24 až 48 hodin. Espresso, je jiné zvíře, a většina kaváren nechává zrna odpočívat asi pět dní na espresso nápoje. V opačném případě budou zákazníci díky uvolňování oxidu uhličitého chutnat trochu navíc nebo si všimnou malých bublin, které v jejich latte prasknou. “ Trevor Corlett, spoluzakladatel společnosti Madcap Coffee Company Jak dlouho káva vydrží? "Všechno je v obalu." Stejně jako v závislosti na tom, jak jsou vaše zrna baleny, zůstanou čerstvější déle (nebo se jejich chuť rychle vyrovná). Papírové sáčky s tenkou podšívkou se dlouho nevydrží. Možná si to budete moci užít do týdne, ale poté bude chutnat zatuchlý. Používám uzavřené jednosměrné fóliové sáčky s dírkami - abych vypustil plyn, ale žádný vzduch - aby si zákazníci mohli užívat zrna jeden až dva týdny, než káva ztratí živost a začne chutnat plocho. Pokud vaše káva přišla v jednom z nich, nechte ji tam. Pokud to přišlo v papírovém sáčku, můžete zvážit přesun do vzduchotěsné plastové nádoby, ale ujistěte se, že je skladujete ve skříni, mimo světlo a při pokojové teplotě. “ Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor Coffee Mám zmrazit kávová zrna? "Zkuste si dát kávu do lednice nebo mrazničky." Vážně, nedělej to. Káva je jako chléb. Pokud vložíte do mrazničky polootevřený sáček zrn a když jej vytáhnete, nebude chutnat stejně nebo dobře jako když jste ho poprvé koupili “.  

8 tipů pro lepší kávu

1. Nenechávejte kávu v lednici. Pokud si zrna skladujete v lednici nebo mrazáku, máte problém s tím, že jsou zrna při zahájení vaření velmi studené. Pokud tedy máte na mysli recept a máte cílovou teplotu, kterou chcete, aby káva dosáhla - a vaše zrna jsou, řekněme, 4 stupně - pak bude o něco těžší dostat je na horkou teplotu. 2. Uchovávejte zrna v obalu, ve kterém ste je obdrželi V mnoha ohledech je obal, ve které si kávu kupujete, vhodný, pokud ji můžete správně uzavřít. Protože má nahoře jednosměrný ventil, nemůže do něj vniknout vzduch. Uvnitř pražené kávy je spousta a spousta oxidu uhličitého, což je docela dobrý konzervační prostředek. 3. Vždy vyberte zrna na mletou kávu. „Jakmile rozbijete ty zrna otevřené, všechny plyny, které se zachytily uvnitř zrn, zmizí do vzduchu. Takže pokud chcete, aby se všechny aromatické látky rozpustily ve vodě, musíte brousit co nejblíže bodu, kde na ně dostanete vodu. 4. Vždy byste měli hledat datum pečení kávy, kterou kupujete . Když si myslím, že sáček kávy vypadá lákavě, řekne mi datum pečení a datum sklizně a tato data nejsou delší než tři týdny, respektive rok. 5. Vyvarujte se kávy civet. Říká se mi, že není zaznamenán žádný výskyt civetové kávy nad 80/100, což je základní hodnota pro speciální kávu. Takže podle našich hodnotících standardů je to na podobné úrovni jako u komoditní kávy, “vysvětluje Jeremy. "A podle našich standardů je to pro zvířata velmi vykořisťovatelské." Baterie a napájení silou jsou běžné. Takže se vyhýbáme civetové kávě. 6. Sójové mléko je v kávě chemicky srážené. Pokud si vzpomínám, je pro sójový bod pH 5,5. Sója se pod tím zatočí. A téměř všechna lehce pražená káva arabica bude mít pH pod 5,5. 7. Nekupujte ozdobný stroj na přípravu dobré kávy doma. „Nemusíte však na svůj stroj utrácet bláznivé částky. Lepší šálek můžete získat pomocí levného espressa a opravdu pěkného brusky. Pokud někdo přemýšlí o investování, měli byste před upgradem stroje upgradovat brusku. 8. Zjistěte, jaké chutě se vám líbí, když nakupujete kávu. Jestli že nevíte, která příchut v kávě vám chutná či ne zkuste cupping. Pokud se vám v kávě příliš nelíbí a v kávě hledáte ovocné květinové příchutě, vyhněte se kávám prodávaným jako úroveň pevnosti 5 nebo s černým mastným vzhledem. Ty byly pečené žhavější nebo delší a budou mnohem chutnější s těžkým tělem. Pokud v kávě dáváte přednost chutným a kořenitým chutím a ve vaší kávě se vám příliš nelíbí kyselost, vyhněte se kávám, které se prodávají jako pečená na filtru, ale také zajistěte, aby na zrna nebyly žádné zjevné černé známky spálení, protože to způsobí kouř, karbonylová poznámka k kávě. A znovu si přečtěte informace na paketu. „Pokud vám jediná informace, kterou vám dala sklenice kávy, je, že jde o 100% kávu, vyhněte se tomuto produktu. Vy a zemědělci si zasloužíte více zpráv o tom, jak se s kávou obchoduje, jaké druhy kávy tam jsou, a zda je káva čerstvá podle sklizně a data pečení. 

4 Věci, které určují kyselost v šálku kávy

Je kyselost dobrá nebo špatná? Co se stane s kyselostí, když vaříte nebo pražíte kávu? Vím, že na to máme všichni miliony otázek, a dnes jim, doufejme, odpovíme na všechny a odhalíme zvědavost, která stojí za kyselostí vaší kávy. Co je kyselost a proč o ní potřebujeme vědět? V zásadě je kyselost ve vaší kávě, zejména pokud pijete kávové nápoje pocházející z jediného původu, tónem hutných, ostrých, jasných, ovocných a šumivých, které se používají k popisu jednotlivých doušků. Ale - není tomu tak vždy a kyselost může být celá řada různých věcí. Přichází v mnoha různých podobách. Množství kyselosti v kávě ovlivňuje aroma a aroma prostřednictvím různých profilů chuti, jako jsou různé použité kamenné plody nebo dokonce jablka. Někteří lidé dokonce vysvětlují kyselost jako „pocit v ústech“, což znamená, že někdo, kdo ví o kyselosti v kávě, určuje hladiny na základě ostrosti, kterou káva zanechává v ústech. Žádná ostrost: žádná kyselost nebo velmi nízká kyselost. Přesné množství kyselosti v kávě však může určit lahodný šálek od špatného šálku, takže se podívejme na 4 věci, které by mohly ovlivnit kyselost v kávě # 1 Typ pěstované rostliny Růst rostlin a vývoj ovoce každé kávové rostliny má převážně za následek tvorbu kyseliny chlorogenové, citronové, jablečné a fosforečné. Všechny tyto kyseliny mohou být ovlivněny tím, zda rostlina roste ve stínu nebo ve vyšší nadmořské výšce. Rostliny ve stínu a vysoké nadmořské výšce mají tendenci mít vyšší hladiny organických kyselin, kyselin chlorogenových, kofeinu a cukrů. Když máte za těchto podmínek pomalé formování ovoce umožňuje pro více živin, které mají být baleny do ovoce, což má za následek vyšší úroveň sladkosti a organických kyselin v třešní. Typ rostliny také hraje obrovskou roli v kyselosti. Například dva nejznámější jsou Robusta a Arabica. Druhy kávy Robusta vykazují mnohem vyšší hladiny kyseliny chlorogenové (přibližně dvojnásobné množství) než Arabica. Z tohoto důvodu nabízí Robusta hořkou chuť, kde Arabica nabízí jemnější chuťový profil. # 2 Jak se třešně zpracovávají Připravit třešně na odeslání je několik různých procesů - umyté, poloprané a suché. To vše hraje důležitou roli v úrovni kyselosti vaší kávy. Promyté kávy se nejprve rozvlákní a poté se namočí. Tento proces odstraní z kávy hodně obsahu a ponechá vysokou úroveň kyselosti. Promyté kávy mají obvykle nejvyšší celkovou úroveň kyselosti ve svém pohárkovém profilu. Přirozeně zpracované kávy (které jsou našimi oblíbenými) zanechávají celé ovoce nedotčené. Tímto způsobem zvýšíte sladkou chuťovou chuť v každém šálku kávy dirnk. Vláknitá příroda spadá někde uprostřed se směsí definované kyselosti a zvýšené úrovně sladkosti. # 3 Jak je pražená káva Pražení kávy je místo, kde skutečně začínáte vidět úroveň kyselosti v profilu příchuti kávy. Světlejší pražení zdůrazňují kyselost - kávy popsané jako „světlé“ nebo s chutí citrusových plodů obvykle získávají tyto vlastnosti z kyselin, jako je kyselina jablečná. Světle pražené a středně pražené zrna si získaly na popularitě u třetí vlny kávy, pravděpodobně proto, že se dobře hodí k vaření fazolí s původním původcem metodou nalévání. # 4 Vaření kávy Zatímco typ kyselosti v kávě je do značné míry určen třemi věcmi, které jsem zmínil výše, množství kyselosti, které se děje během procesu vaření, je jen na vás! Všimněte si, že při ochlazování kávy se zvýší její kyselost. Zatímco se káva chladí,chinid (tonická voda jako fenolová sloučenina) převádí na kyselinu chinovou, která ovlivňuje chuť v šálku. Kyselina je typická pro nedostatečně extrahovanou kávu. Nedostatečná extrakce nastane, když je velikost mletí příliš hrubá nebo je doba vaření příliš krátká. Perfektní velikost mletí a doba vaření jsou do značné míry závislé na způsobu vaření. Najděte si ten pravý recept a držte se ho Pokud má vaše káva stále trochu hořkou nebo kyselou chuť, zkuste přidat trochu mléka.

7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple

Brzy ráno se rozjede káva a konečně si nalijete šálek. Pak se rozběhnete, abyste se celý den oblékli, a vrátíte se, abyste si dopili ten první doušek ráno. Berete první doušek dne a ke své hrůze - je úplně zima! Nyní, pokud jste jako já, na světě není nic horšího než studená káva. Takže - co s tím můžeme dělat? Můžeme udržet naše kávové dýmky dostatečně horké, abychom si užili celý šálek? Pojďme se podívat na některé mýty o studené a horké kávě a pak se naučíme, co můžeme udělat, abychom udrželi naši kávu horkou a chutnou. 2 mýty o udržování teplé kávy Mýtus č. 1: Mikrovlnka dělá trik I když je pravda, že mikrovlnná trouba zahřeje vaši kávu, činí tak nerovnoměrně. Mikrovlny zahřívají věci s ozařováním, které způsobuje nerovnoměrné zahřívání věcí. Bylo mi známo, že to dělám, a rozhodně mě zklamu, když vytáhnu kávu z mikrovlnné trouby a usrknu a je to stále jen stěží teplé. Nejen to, ale káva se může při zahřátí v mikrovlnné troubě spálit. Mýtus č. 2 Udržujte kávu ve french pressu, aby byla horká Možná si pomyslíte, že udržení kávy v karafě nebo frenchpressu déle ji udrží v teple, ale ve skutečnosti to není pravda. Pokud necháte kávu ve francouzském lisu déle, může to ve skutečnosti způsobit nadměrně extrahovaný šálek kávy, což je opravdu silné a ne skutečný šálek, po kterém toužíte. Nyní, když jsme se podívali na dva z nejpopulárnějších mýtů o udržování vaší kávy v teple, pojďme se podívat na správný způsob, jak udržet kávu horkou déle. 7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple # 1 Cup Cozy or Coffee Sleeve Pokud si přejete, aby vaše káva měla trochu osobnosti, jako já, šálek kávy je pro vás ideální. Kávovar, který používáte, někdy vyžaduje jen malou izolaci, aby byla vaše káva horká. Rukávové rukávy nejsou drahé a jsou šikovným způsobem, jak udržet kávu déle teplejší. Nejen to, ale to udržuje frm hořící prsty. Pouzdro působí jako izolátor, udržuje teplo v šálku a mimo vaši pokožku. Hrníčky # 2 s víčky Mám rád hrnky s víky, protože vždy udržují můj teplejší kávu. Udržování víka na vaší kávě udržuje teplejší kávu a také udrží veškerou vůni a chuť zachycenou ve vašem šálku. # 3 Předhrejte svůj hrnek Jeden trik, který jsem se naučil už dávno, je předehřát si šálek kávy před tím, než do něj ráno přidáte kávu . Když přidáte horkou kávu do studeného šálku, zima z vašeho šálku automaticky zchladí vaši kávu. Musíte pouze naplnit vroucí vodou. Potom necháte horkou vodu sedět asi minutu a nechte teplotu rozptýlit po celé šálku. Poté, co se voda trochu vychladne, můžete ji jednoduše nalít a poté naplnit svůj šálek lahodnou horkou kávou. # 4 Izolované termosky Dalším velkým oblíbeným trikem, jak udržet kávu v teple, je její uchovávání v izolovaných termoskách, dokud nebudu připraven ji pít. Tyto termózy jsou skvělé, protože udržují vaše kávové potrubí horké po dlouhou dobu. Jsou vyrobeny z izolovaných materiálů, jako je nerezová ocel, plast a silikon, které mohou udržet vaši kávu horkou a zapařenou až šest hodin. # 5 Electronic Cup Warmers Vytvářejí ohřívače šálků pro vaše auto i váš pracovní stůl. Verze automobilu se připojuje přímo do zapalovače cigaret a stolní jsou určeny k připojení buď do zásuvky ve zdi, nebo dokonce vyrobí některé, které mají na konci USB konektory. Zahřejí vaši kávu z botto a udržují ji v teple celé hodiny. # 6 Použijte silnou látku Pokud máte tlustou látku nebo dokonce šálu, můžete si tím zabalit šálek kávy. I když to nebude udržovat horké na hodiny na konci, jako jiné způsoby, které jsme diskutovali, bude to udržovat horké déle, než je obvyklé. Stačí, aby vás udržel zdravý, dokud nedostanete šanci chytit se čerstvého horkého nápoje.  

Tajemství pití černé kávy

Kvalitní kávová zrna jsou klíčovou součástí Nákup kvalitních kávových zrn je velmi důležitý, pokud se chcete naučit, jak si vychutnat pití černé kávy. Už nikdy nechcete kupovat věci před zemí . Je také třeba zvolit lehčí pečení, jako je médium (což se stane nejlepší možností pečení napříč deskou pro pečení chutí. Uchovávejte zrna ve vzduchotěsné nádobě (ne v sáčku, do kterého přišla), protože kávová zrna ztratí chuť a velmi rychle zajíždí. Vždy se ujistěte, že zrna, které si koupíte, mají na obalu pečené datum s vyznačením data, abyste věděli, jak čerstvé jsou zrna. Nebojte se mlít své vlastní zrna Mletí vlastních zrn vás bude opravdu cítit jako doma barista. Jen nezapomeňte pouze mlít tolik bobů, kolik potřebujete pro tento okamžik. Ruční mlýnek je nejlepší a umožní vám mlít vaše zrna na jemnost, kterou potřebujete pro typ vařit, které budete dělat. Vše záleží na tom, jak se rozhodnete vařit. Ujistěte se, že používáte správné množství kávy Mnoho lidí uvedlo, že použití více kávy bude mít stejnou hořkou kávu, ale ve skutečnosti je to naopak. Více vody a méně půdy dávají vodě dostatek času na to, aby zahájila extrakci hořkých ošklivých sloučenin, více kávy tomu pomáhá zabránit. Použijte 2 polévkové lžíce vody na 180 ml (standardní šálek kávy) a malou štipku soli. Sůl pomáhá prořezat hořkost (dostanete nějaké, je to jen fakt). Tímto způsobem vaše káva vyjde s hladkou chutí. Bude to mnohem snazší pít, když je černá. Správná teplota vody Při ohřevu vody na kávu nezapomeňte ji ohřát těsně před tím, než se vaří. Pokud používáte ruční kapání, nalijte horkou vodu (měřeno samozřejmě) na zem pomalu a nechte ji kapat. French press je jen trochu jiný. Chystáte se nalít vodu na pozemek a pak počkat 4 minuty, než se vrhnete. Ujistěte se, že ponořit pomalu a pak nalít do hrnky a pít pryč! Takže - proč bych měl pít černou kávu? Pití černé kávy vám umožní zažít šálek kávy tak, jak bylo navrženo. Pokud přemýšlíte o každém šálku kávy, kterou pijete, byla myšlenka a záměr dána do cesty, jak káva chutná a jak byla vyrobena. Zemědělci kávy z celé země neúnavně pracují na pěstování kávy, která je hodná pít. Berou čas, aby zajistily, že třešně jsou sklízeny v perfektním ročním období. Spolupracují s pražiči, kteří navštěvují a vybírají tu správnou odrůdu pro váš šálek kávy. Pak pražírny tráví svůj čas s baňováním, ochutnávkou, pečením a vývojem dokonalého profilu pečení, aby co nejvíce využily ty zelené zrna, které si zakoupily. Jak jste se dozvěděli z předplatného Blue Coffee Box, chuť kávy se může značně lišit od farmy k farmě a od regionu k regionu. Naučit se pít kávu černou pomáhá ocenit a vychutnat si tyto rozdíly. Je to pro vás mnohem zdravější Jedním z hlavních důvodů, proč pít kávu černou, je to, že je zdravější. Dovolte mi říci, že černá káva má téměř 0 kalorií. Nakládal jsem kávu se spoustou ochucených krémů a tun cukru. Už ne. Od přechodu na čerstvě praženou kávu jsem se snížil zpět! Piju mnoho ranních káv bez krému nebo cukru. Kromě toho je pro vás černá káva dobrá. Pokud přidáte cukr nebo příliš mnoho krému, výhody černé kávy se zředí. Jste připraveni na změnu? Takže jste připraveni vyzkoušet si pití černé kávy? Cítíte se připraveni na změnu? Vyberte si novou kávu, která byla čerstvě upražená. Vyzkoušejte výše uvedené tipy a zjistěte, zda vám pomůže naučit se pít kávu tak, jak bylo zamýšleno. Pak ... samozřejmě, podělte se o své zkušenosti s námi (a s každým, kdo si myslíte, že by mohl mít prospěch z přechodu na černou kávu)!

Kupovat mletou kávu nebo celá kávová zrna?

Mám koupit kávová zrna nebo mletou kávu? To je otázka, která se v dnešní době hodně ptá a dnes se budeme snažit ji rozdělit, abyste měli o obou věděch lepší znalosti. Pro začátek mi dovolte jen jít dopředu a říct, že byste si měli koupit kávová zrna a brousit své vlastní. Proč? To je skvělá otázka. Pojďme se podívat na fakta, že? Proč meleme kávu? Základním cílem výroby kávy je dostat z zrna to, co je uvnitř zrna utěsněno (ty chutné chuťové komplikace, které pražiče vytvářejí). Mletím čerstvých kávových zrn pomůžete vodě extrahovat aroma a příchutě, které najdete ve svém ranním šálku kávy (nebo večerním šálku). Celé zrna jsou chutnější a produkují tu „čerstvou“ kvalitu, kterou vy i já hledáme v každé chutné kávě, kterou pijeme. Mleté zrna, pokud se rozhodnete koupit je místo toho, mají tendenci ztratit vůni. Např. Už jste někdy otevřeli pytel čerstvých kávových zrn a objevili jste vůni, která zasáhne vaše nozdry? Je to úžasné, že? Teď si chvilku otevřete pytel mleté ​​kávy. Co chybí, je vůně čerstvé vůně, která je uzavřena uvnitř zrna a uvolňuje se až poté, co byla zrna rozemleta. Čím dříve kávu po mletí použijete, tím více bude původně zamýšlených příchutí. Výhody a nevýhody mleté ​​kávy Pokud jste osoba, která dává přednost pohodlí před příchutí, pak mohu předpokládat, že jste nákupcem mleté ​​kávy místo celé fazolové kávy. Ano - kávu můžete tímto způsobem zrychlit, protože ta tvrdá část už pro vás byla hotová. Musíte si uvědomit, že když si koupíte mletou kávu, obětujete trochu chuti, ale ušetříte si pár minut navíc denně. Pokud dáváte přednost výhodné trase a opravdu chcete koupit mletou kávu, tyto tipy vám pomohou vytěžit maximum z zakoupených důvodů: Nakupujte menší dávky, například týdenní pozemky. Tím zajistíte, že dostanete vždy čerstvý šálek kávy. Většina mletých bobů má tendenci ztratit hodně své chuti zhruba po dvou týdnech. Ukládejte své pozemky mimo dosah kávovarů, jako je teplo, světlo atd. Tento rozsáhlý seznam nádob na skladování kávy by vám měl pomoci udělat trik. Dokonce i plechovky kávy, které byly vakuově baleny, budou mnohem méně čerstvé než káva, kterou sami mele. Pokud jste nikdy neměli čerstvě mletou kávu, můžete si myslet, že tam opravdu není velký rozdíl. Ale pokud si koupíte celé zrna a poté je rozdrtíte několik minut, než si uvaříte kávu, chuť je mnohem silnější a výraznější. Celá kávová zrna: Nenajdete tu žádné nevýhody! Pokud chcete získat co nejvíce chutnou kávu, nejlepší volbou je koupit si celé vaše zrna. Mletí celých zrn na úžasný šálek kávy je přehlíženou, ale rozhodující součástí procesu vaření. Celá zrnková káva pochází z lepších partií, protože je nemožné skrýt negativní kvality v sáčku celé fazolové kávy. Podívejte se na náš seznam minulých pražic , které byly uvedeny v každém předplatném Blue Coffee Box Subscription . Většina aroma a chutí kávy se uvolňuje, když je rozemletá. Pokud si koupíte celou fazolovou kávu a drtíte ji doma, všimnete si vylepšené chuti kávy. Získáte kontrolu nad drcením celých kávových zrn Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli koupit kávová zrna a rozdrtit je, je to, že se dostaneme ke kontrole drcení kávy. Ano - velikost mletí může změnit chuť vaší kávy po celou dobu! Tady je malé shrnutí toho, jak mele vypadají. Toho lze dosáhnout jednoduše změnou hrubosti mletí