Výsledky vyhledávání pro dotaz teplota káv:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

Jak správně skladovat kávu

Za prvé: vše, co chcete, jsou lepší zrna, které jsou správně uloženy pro lepší chuť kávy, že? Opravdu chcete vědět, jestli byste je měli nechat v lednici; jak dlouho vydrží; a hlavně, co byste měli udělat, abyste je udrželi čerstvé po co nejdelší dobu. Ano, myslím, že vám s tím můžeme pomoci. Zkontrolovali jsme s odborníky na kávu a jsou tu, aby zodpověděli všechny vaše otázky. Zkontroluj je: Mám koupit mletou kávu nebo celé zrna? „U čerstvé mleté ​​kávy se dochovalo více vlastních aromatických látek a dostanete sladší a živější šálek. U vysoce kvalitních speciálních káv za to opravdu platíte. “ Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor Coffee Opravdu záleží na datu pražení? "U kávy připravené filtrem, čím blíže je datum pražení, tím lépe." Káva však potřebuje jeden nebo dva dny na odpočinek po upražení. Přemýšlejte o tom jako o dobrém steaku, který musíte nechat sedět. U kávy je tam spousta plynu uvězněného, ​​takže je nutné nechat odpočinout 24 až 48 hodin. Espresso, je jiné zvíře, a většina kaváren nechává zrna odpočívat asi pět dní na espresso nápoje. V opačném případě budou zákazníci díky uvolňování oxidu uhličitého chutnat trochu navíc nebo si všimnou malých bublin, které v jejich latte prasknou. “ Trevor Corlett, spoluzakladatel společnosti Madcap Coffee Company Jak dlouho káva vydrží? "Všechno je v obalu." Stejně jako v závislosti na tom, jak jsou vaše zrna baleny, zůstanou čerstvější déle (nebo se jejich chuť rychle vyrovná). Papírové sáčky s tenkou podšívkou se dlouho nevydrží. Možná si to budete moci užít do týdne, ale poté bude chutnat zatuchlý. Používám uzavřené jednosměrné fóliové sáčky s dírkami - abych vypustil plyn, ale žádný vzduch - aby si zákazníci mohli užívat zrna jeden až dva týdny, než káva ztratí živost a začne chutnat plocho. Pokud vaše káva přišla v jednom z nich, nechte ji tam. Pokud to přišlo v papírovém sáčku, můžete zvážit přesun do vzduchotěsné plastové nádoby, ale ujistěte se, že je skladujete ve skříni, mimo světlo a při pokojové teplotě. “ Dillon Edwards, zakladatel Brooklyn's Parlor Coffee Mám zmrazit kávová zrna? "Zkuste si dát kávu do lednice nebo mrazničky." Vážně, nedělej to. Káva je jako chléb. Pokud vložíte do mrazničky polootevřený sáček zrn a když jej vytáhnete, nebude chutnat stejně nebo dobře jako když jste ho poprvé koupili “.  

7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple

Brzy ráno se rozjede káva a konečně si nalijete šálek. Pak se rozběhnete, abyste se celý den oblékli, a vrátíte se, abyste si dopili ten první doušek ráno. Berete první doušek dne a ke své hrůze - je úplně zima! Nyní, pokud jste jako já, na světě není nic horšího než studená káva. Takže - co s tím můžeme dělat? Můžeme udržet naše kávové dýmky dostatečně horké, abychom si užili celý šálek? Pojďme se podívat na některé mýty o studené a horké kávě a pak se naučíme, co můžeme udělat, abychom udrželi naši kávu horkou a chutnou. 2 mýty o udržování teplé kávy Mýtus č. 1: Mikrovlnka dělá trik I když je pravda, že mikrovlnná trouba zahřeje vaši kávu, činí tak nerovnoměrně. Mikrovlny zahřívají věci s ozařováním, které způsobuje nerovnoměrné zahřívání věcí. Bylo mi známo, že to dělám, a rozhodně mě zklamu, když vytáhnu kávu z mikrovlnné trouby a usrknu a je to stále jen stěží teplé. Nejen to, ale káva se může při zahřátí v mikrovlnné troubě spálit. Mýtus č. 2 Udržujte kávu ve french pressu, aby byla horká Možná si pomyslíte, že udržení kávy v karafě nebo frenchpressu déle ji udrží v teple, ale ve skutečnosti to není pravda. Pokud necháte kávu ve francouzském lisu déle, může to ve skutečnosti způsobit nadměrně extrahovaný šálek kávy, což je opravdu silné a ne skutečný šálek, po kterém toužíte. Nyní, když jsme se podívali na dva z nejpopulárnějších mýtů o udržování vaší kávy v teple, pojďme se podívat na správný způsob, jak udržet kávu horkou déle. 7 způsobů, jak udržet vaši kávu v teple # 1 Cup Cozy or Coffee Sleeve Pokud si přejete, aby vaše káva měla trochu osobnosti, jako já, šálek kávy je pro vás ideální. Kávovar, který používáte, někdy vyžaduje jen malou izolaci, aby byla vaše káva horká. Rukávové rukávy nejsou drahé a jsou šikovným způsobem, jak udržet kávu déle teplejší. Nejen to, ale to udržuje frm hořící prsty. Pouzdro působí jako izolátor, udržuje teplo v šálku a mimo vaši pokožku. Hrníčky # 2 s víčky Mám rád hrnky s víky, protože vždy udržují můj teplejší kávu. Udržování víka na vaší kávě udržuje teplejší kávu a také udrží veškerou vůni a chuť zachycenou ve vašem šálku. # 3 Předhrejte svůj hrnek Jeden trik, který jsem se naučil už dávno, je předehřát si šálek kávy před tím, než do něj ráno přidáte kávu . Když přidáte horkou kávu do studeného šálku, zima z vašeho šálku automaticky zchladí vaši kávu. Musíte pouze naplnit vroucí vodou. Potom necháte horkou vodu sedět asi minutu a nechte teplotu rozptýlit po celé šálku. Poté, co se voda trochu vychladne, můžete ji jednoduše nalít a poté naplnit svůj šálek lahodnou horkou kávou. # 4 Izolované termosky Dalším velkým oblíbeným trikem, jak udržet kávu v teple, je její uchovávání v izolovaných termoskách, dokud nebudu připraven ji pít. Tyto termózy jsou skvělé, protože udržují vaše kávové potrubí horké po dlouhou dobu. Jsou vyrobeny z izolovaných materiálů, jako je nerezová ocel, plast a silikon, které mohou udržet vaši kávu horkou a zapařenou až šest hodin. # 5 Electronic Cup Warmers Vytvářejí ohřívače šálků pro vaše auto i váš pracovní stůl. Verze automobilu se připojuje přímo do zapalovače cigaret a stolní jsou určeny k připojení buď do zásuvky ve zdi, nebo dokonce vyrobí některé, které mají na konci USB konektory. Zahřejí vaši kávu z botto a udržují ji v teple celé hodiny. # 6 Použijte silnou látku Pokud máte tlustou látku nebo dokonce šálu, můžete si tím zabalit šálek kávy. I když to nebude udržovat horké na hodiny na konci, jako jiné způsoby, které jsme diskutovali, bude to udržovat horké déle, než je obvyklé. Stačí, aby vás udržel zdravý, dokud nedostanete šanci chytit se čerstvého horkého nápoje.  

Tajemství pití černé kávy

Kvalitní kávová zrna jsou klíčovou součástí Nákup kvalitních kávových zrn je velmi důležitý, pokud se chcete naučit, jak si vychutnat pití černé kávy. Už nikdy nechcete kupovat věci před zemí . Je také třeba zvolit lehčí pečení, jako je médium (což se stane nejlepší možností pečení napříč deskou pro pečení chutí. Uchovávejte zrna ve vzduchotěsné nádobě (ne v sáčku, do kterého přišla), protože kávová zrna ztratí chuť a velmi rychle zajíždí. Vždy se ujistěte, že zrna, které si koupíte, mají na obalu pečené datum s vyznačením data, abyste věděli, jak čerstvé jsou zrna. Nebojte se mlít své vlastní zrna Mletí vlastních zrn vás bude opravdu cítit jako doma barista. Jen nezapomeňte pouze mlít tolik bobů, kolik potřebujete pro tento okamžik. Ruční mlýnek je nejlepší a umožní vám mlít vaše zrna na jemnost, kterou potřebujete pro typ vařit, které budete dělat. Vše záleží na tom, jak se rozhodnete vařit. Ujistěte se, že používáte správné množství kávy Mnoho lidí uvedlo, že použití více kávy bude mít stejnou hořkou kávu, ale ve skutečnosti je to naopak. Více vody a méně půdy dávají vodě dostatek času na to, aby zahájila extrakci hořkých ošklivých sloučenin, více kávy tomu pomáhá zabránit. Použijte 2 polévkové lžíce vody na 180 ml (standardní šálek kávy) a malou štipku soli. Sůl pomáhá prořezat hořkost (dostanete nějaké, je to jen fakt). Tímto způsobem vaše káva vyjde s hladkou chutí. Bude to mnohem snazší pít, když je černá. Správná teplota vody Při ohřevu vody na kávu nezapomeňte ji ohřát těsně před tím, než se vaří. Pokud používáte ruční kapání, nalijte horkou vodu (měřeno samozřejmě) na zem pomalu a nechte ji kapat. French press je jen trochu jiný. Chystáte se nalít vodu na pozemek a pak počkat 4 minuty, než se vrhnete. Ujistěte se, že ponořit pomalu a pak nalít do hrnky a pít pryč! Takže - proč bych měl pít černou kávu? Pití černé kávy vám umožní zažít šálek kávy tak, jak bylo navrženo. Pokud přemýšlíte o každém šálku kávy, kterou pijete, byla myšlenka a záměr dána do cesty, jak káva chutná a jak byla vyrobena. Zemědělci kávy z celé země neúnavně pracují na pěstování kávy, která je hodná pít. Berou čas, aby zajistily, že třešně jsou sklízeny v perfektním ročním období. Spolupracují s pražiči, kteří navštěvují a vybírají tu správnou odrůdu pro váš šálek kávy. Pak pražírny tráví svůj čas s baňováním, ochutnávkou, pečením a vývojem dokonalého profilu pečení, aby co nejvíce využily ty zelené zrna, které si zakoupily. Jak jste se dozvěděli z předplatného Blue Coffee Box, chuť kávy se může značně lišit od farmy k farmě a od regionu k regionu. Naučit se pít kávu černou pomáhá ocenit a vychutnat si tyto rozdíly. Je to pro vás mnohem zdravější Jedním z hlavních důvodů, proč pít kávu černou, je to, že je zdravější. Dovolte mi říci, že černá káva má téměř 0 kalorií. Nakládal jsem kávu se spoustou ochucených krémů a tun cukru. Už ne. Od přechodu na čerstvě praženou kávu jsem se snížil zpět! Piju mnoho ranních káv bez krému nebo cukru. Kromě toho je pro vás černá káva dobrá. Pokud přidáte cukr nebo příliš mnoho krému, výhody černé kávy se zředí. Jste připraveni na změnu? Takže jste připraveni vyzkoušet si pití černé kávy? Cítíte se připraveni na změnu? Vyberte si novou kávu, která byla čerstvě upražená. Vyzkoušejte výše uvedené tipy a zjistěte, zda vám pomůže naučit se pít kávu tak, jak bylo zamýšleno. Pak ... samozřejmě, podělte se o své zkušenosti s námi (a s každým, kdo si myslíte, že by mohl mít prospěch z přechodu na černou kávu)!

Kupovat mletou kávu nebo celá kávová zrna?

Mám koupit kávová zrna nebo mletou kávu? To je otázka, která se v dnešní době hodně ptá a dnes se budeme snažit ji rozdělit, abyste měli o obou věděch lepší znalosti. Pro začátek mi dovolte jen jít dopředu a říct, že byste si měli koupit kávová zrna a brousit své vlastní. Proč? To je skvělá otázka. Pojďme se podívat na fakta, že? Proč meleme kávu? Základním cílem výroby kávy je dostat z zrna to, co je uvnitř zrna utěsněno (ty chutné chuťové komplikace, které pražiče vytvářejí). Mletím čerstvých kávových zrn pomůžete vodě extrahovat aroma a příchutě, které najdete ve svém ranním šálku kávy (nebo večerním šálku). Celé zrna jsou chutnější a produkují tu „čerstvou“ kvalitu, kterou vy i já hledáme v každé chutné kávě, kterou pijeme. Mleté zrna, pokud se rozhodnete koupit je místo toho, mají tendenci ztratit vůni. Např. Už jste někdy otevřeli pytel čerstvých kávových zrn a objevili jste vůni, která zasáhne vaše nozdry? Je to úžasné, že? Teď si chvilku otevřete pytel mleté ​​kávy. Co chybí, je vůně čerstvé vůně, která je uzavřena uvnitř zrna a uvolňuje se až poté, co byla zrna rozemleta. Čím dříve kávu po mletí použijete, tím více bude původně zamýšlených příchutí. Výhody a nevýhody mleté ​​kávy Pokud jste osoba, která dává přednost pohodlí před příchutí, pak mohu předpokládat, že jste nákupcem mleté ​​kávy místo celé fazolové kávy. Ano - kávu můžete tímto způsobem zrychlit, protože ta tvrdá část už pro vás byla hotová. Musíte si uvědomit, že když si koupíte mletou kávu, obětujete trochu chuti, ale ušetříte si pár minut navíc denně. Pokud dáváte přednost výhodné trase a opravdu chcete koupit mletou kávu, tyto tipy vám pomohou vytěžit maximum z zakoupených důvodů: Nakupujte menší dávky, například týdenní pozemky. Tím zajistíte, že dostanete vždy čerstvý šálek kávy. Většina mletých bobů má tendenci ztratit hodně své chuti zhruba po dvou týdnech. Ukládejte své pozemky mimo dosah kávovarů, jako je teplo, světlo atd. Tento rozsáhlý seznam nádob na skladování kávy by vám měl pomoci udělat trik. Dokonce i plechovky kávy, které byly vakuově baleny, budou mnohem méně čerstvé než káva, kterou sami mele. Pokud jste nikdy neměli čerstvě mletou kávu, můžete si myslet, že tam opravdu není velký rozdíl. Ale pokud si koupíte celé zrna a poté je rozdrtíte několik minut, než si uvaříte kávu, chuť je mnohem silnější a výraznější. Celá kávová zrna: Nenajdete tu žádné nevýhody! Pokud chcete získat co nejvíce chutnou kávu, nejlepší volbou je koupit si celé vaše zrna. Mletí celých zrn na úžasný šálek kávy je přehlíženou, ale rozhodující součástí procesu vaření. Celá zrnková káva pochází z lepších partií, protože je nemožné skrýt negativní kvality v sáčku celé fazolové kávy. Podívejte se na náš seznam minulých pražic , které byly uvedeny v každém předplatném Blue Coffee Box Subscription . Většina aroma a chutí kávy se uvolňuje, když je rozemletá. Pokud si koupíte celou fazolovou kávu a drtíte ji doma, všimnete si vylepšené chuti kávy. Získáte kontrolu nad drcením celých kávových zrn Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli koupit kávová zrna a rozdrtit je, je to, že se dostaneme ke kontrole drcení kávy. Ano - velikost mletí může změnit chuť vaší kávy po celou dobu! Tady je malé shrnutí toho, jak mele vypadají. Toho lze dosáhnout jednoduše změnou hrubosti mletí