Výsledky vyhledávání pro dotaz výroba:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

Jak se vyrábí instantní káva?

Skutečná odpověď: jak káva přechází z čerstvého nápoje do práškové vločky?Protože káva je stále slavnější, získává stále více elitářských možností. Pokud jste milovníkem kávy, možná jste už slyšeli, že instantní káva je špatná a že vám to nepomůže. Ve skutečnosti existují lidé, kteří tvrdí, že instantní káva nemá stejnou chuť.(No, pokud jste kuchař, jistě víte, že tato instantní káva je silnou ingrediencí pro její silnou chuť).Pravda však je: je káva. A ano: pochází z kávových zrn. Rozdíl spočívá na metodě. A pro tuto vědu to vysvětluje.Existují 2 způsoby výroby instantní kávy:Metoda 1 - SprejV této metodě musíte pražit, mlít a připravovat skutečnou kávu s vodou. A pak tekutá káva je rozprášena v jemné mlze velmi horkým, velmi suchým vzduchem. Než kávové kapičky dopadnou, vyschly na prášek.Metoda 2 - lyofilizaceZde také musíte pražit, mlít a připravovat skutečnou kávu s vodou. Poté je kapalina vytlačena ze zmrazené kávy chemickou sublimací. Tento proces nutí led k odpařování, aniž by prošel kapalným stupněm.