Rozdíl mezi Arabikou a Robustou

Arabika a Robusta představují dva druhy kávy – to znamená, že celý mezinárodní kávový průmysl (třetí druh, liberica, se pěstuje na Filipínách, ale málokdy se vyváží) . Z těchto dvou druhů se jako preferovaná volba v České republice stala Arabica. Charakteristika Arabika ..

Rozdíl mezi Arabikou a Robustou

Arabika a Robusta představují dva druhy kávy – to znamená, že celý mezinárodní kávový průmysl (třetí druh, liberica, se pěstuje na Filipínách, ale málokdy se vyváží) . Z těchto dvou druhů se jako preferovaná volba v České republice stala Arabica. Charakteristika Arabika ..

Jak na French press ?

French press je francouzský polibek přípravy kávy - umožňuje nám intimní zážitek s aroma kávových zrn. Snadná technika a časová nenáročnost, namelte, nalijte a ponořte. Výsledek? Jednoduchá technika a skvělý šálek kávy! Jak na to ? 1. Uveďte čistou, studenou vodu do bodu ..

Základní Espresso recept

Espresso je koncentrovaný nápoj, který se vyrábí horkou vodou, jemně rozemletou kávou o množství 8-10 g. Dokonalé espresso je jemně hladké, s plnou koncentrací, silným aroma a sametovově krémovou pěnou. Nejlépe servírujeme v předehřáté šálku kávy espreso. Správná kontrola ..

5 Tipů pro mletí kávy, které musíte znát

Rozemletí vlastních kávových zrn je nezbytným krokem k dokonalému šálku kávy. Tady je pár tipů, které vám umožní, abyste rozemleli kávu jako šampión! 1. Nikdy nemelte kávu dopředu Mletá káva zvětrá mnohem rychleji než celé kávové zrno. To je důvod, proč byste měli ..